18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Primarul face treabă pentru comună şi cetăţeni numai dacă are susţinerea Consiliului Local

Timp de două mandate, treaba a mers bine datorită echipei de aleşi liberali închegată în jurul lui Ion Banzea 

Primarul Ion Banzea s-a înconjurat, administrativ şi politic, de o echipă de consilieri locali, pe care o păstrează aproape în integralitate şi la aceste alegeri. Dacă există colaborare şi armonie în rândul aleşilor PNL Poienarii de Muscel, schimbările nu-şi aveau rostul, a considerat liderul majorităţii politice din comuna musceleană. Ne referim la o majoritate redutabilă, formată din opt consilieri, primar şi viceprimar, suficient de puternică încât să permită şefului Executivului să-şi pună în aplicare iniţiativele. 

Chiar au fost iniţiative notabile, prin comparaţie cu nimicul produs în mandatele precedente preluării puterii de către liberal, care s-a concentrat pe alimentarea cu apă, pe drumuri, iar, în următoarea legislatură, nădăjduieşte că va demara şi cele mai grele şi costisitoare modernizări ale infrastructurii de utilităţi: canalizarea şi reţeaua de gaz. Ion Banzea, care n-a fost scutit de frecuşuri în vremea în care adversarii aveau o prezenţă ceva mai consistentă în Consiliul Local, a putut debloca dezvoltarea localităţii, datorită oamenilor selectaţi în echipa de aleşi. 

De departe, PNL Poienarii de Muscel lasă impresia de unitate şi, pe cale de consecinţă, de garanţie că planurile primarului vor merge ca unse. Dar pentru asta este nevoie de votul cetăţenilor de la Poienarii de Muscel, care decid dacă îi acordă sau nu primarului Banzea susţinerea politică de care are nevoie în Consiliul Local. 

Liberalii merg pe ideea de continuitate, întrucât a funcţionat impecabil colaborarea de până acum   

A bălţa, pe româneşte, Consiliul Local cu o puzderie de partide – ca la Albeştii de Muscel ori Cetăţeni – înseamnă a sabota planuri de investiţii, pentru care documentaţiile sunt făcute şi depuse la instituţiile finanţatoare. Atât reţeaua de gaz, cât şi cea de canalizare, ale căror proiecte le-am vizionat la sediul Primăriei Poie-narii de Muscel, aşadar, există, mai devreme sau mai târziu, vor fi realizate în comună. Dar pentru a ajunge în acest punct, a contat enorm consensul la nivelul Consiliu-lui Local. N-a fost tot timpul aşa, îşi aminteşte Ion Banzea. „Au fost perioade în care n-am avut majoritate. Majoritatea au făcut-o ceilalţi din opoziţie şi mare lucru nu s-a făcut atunci, pentru că stăteam numai de ceartă. Hotărârile de Consiliu se amânau încontinuu şi nu era în regulă.”, ne spunea acesta.      

Dar această perioadă este de domeniul trecutului, căci după „furtună” a venit şi liniştea necesară derulării proiectelor care au schimbat aspectul localităţii: clădiri publice, fie medicale, fie şcolare, drumuri, poduri, utilităţi, etc. Şi pentru că oamenii din Consiliul Local au arătat loia-litate, echipa PNL a fost menţinută aproape în totalitate şi la aceste alegeri. Unul singur s-a retras de pe listă, din proprie voinţă, din motive de sănătate şi vârstă înaintată. „Noi, de două mandate, ne păstrăm echipa. Am căutat să avem băieţi tineri în echipă, iar pe cel care s-a retras l-am înlocuit cu un coleg de 35 de ani. În rest, suntem aceiaşi, pentru că ne-am înţeles foarte bine şi am făcut treabă bună împreună. Să sperăm că, şi de data aceasta, vom ieşi cel puţin opt (n.r. câţi liberali au intrat în componenţa Legislativului localităţii, în mandatul 2016-2020).”, a accentuat primarul Banzea ideea de continuitate. Administraţia de la Poienarii de Muscel este favorizată în această perioadă grea pentru toată România de faptul că la conducerea ţării este un Guvern PNL. La rectificarea bugetară de săptămână trecută, comuna a primit un sprijin nesperat, în valoare de 500.000 lei. Nu e foarte mult, dar e ceva, comparativ cu alte vremuri în care nu se alegea cu nimic de la centru.

Echipa lui Ion Banzea, sudată, integră şi legată de locurile natale   

În ciuda faptului că sunt reuniţi într-o formaţiune politică, liberalii din jurul lui Ion Banzea îşi îndeamnă concetăţenii să voteze oamenii mai mult decât partidele. „Oameni care s-au născut aici şi care îşi manifestă zilnic grija faţă de cetăţeni. Noi ne dorim să avansăm, vrem să ducem localitatea mai departe. Echipa noastră cuprinde oameni tineri, buni, cu experienţă, din toate domeniile de activitate, care au realizat ceva.”, a completat consilierul local Bogdan Floroiu.

Într-adevăr, liberalii au pus accent pe oameni competenţi, proveniţi din mediul privat, a căror experienţă de drămuire a banului, ca deţinători de afaceri mici şi mijlocii, a fost utilă comunei, posesoarea unui buget strâns, niciodată de ajuns. De asemenea, au fost selectaţi în echipa de consilieri oameni născuţi şi crescuţi în comuna Poienarii de Muscel, care îşi iubesc locurile natale. Iată cine sunt cei împreună cu care Ion Banzea continuă dezvoltarea localităţii, obiectiv posibil numai cu fonduri guvernamentale şi europene. 

Ion Banzea: “Toată viaţa mea personală şi profesională se leagă de această comună. Aici am copilărit şi trăit, m-am format ca om, aici am familia şi prietenii. Poienarii de Muscel a fost dintotdeauna casa mea. Aici îmi doresc să crească şi să se stabilească şi copiii, şi nepoţii noştri. Cheia succesului unei echipe este unitatea în diversitate. Pentru dezvoltarea comunei, vă propun o echipă formată din oameni tineri, noi şi cu experienţă, oameni care sunt realizaţi din punct de vedere profesional sau au excelat în domeniul privat în care îşi desfăşoară activitatea. Niciunul nu este perfect, dar fiecare are calităţi ce merită a fi va-lorificate. Ştim ce avem de făcut, suntem o echipă cu experienţă, dar cel mai important este că toţi iubim cu adevărat comuna şi vom da în conti-nuare tot ce avem mai bun pentru dezvoltarea comunităţii noastre locale! Am demonstrat că se poate, iar acum avem nevoie de susţinerea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a continua. În Primărie este nevoie de mai multă administraţie şi de mai puţină politică!”

Echipa PNL pentru Consiliul Local 

Ion Banzea, 67 ani, tehnician, primar

Bogdan George Popescu, 44 ani, consilier vânzări, administrator Pop Gelial SRL

Adrian Alerguş, 59 ani, lăcătuş mecanic, asociat unic Anda Dely SRL

Nicolae Bălălău, 70 ani, maistru electrician, viceprimar

Laurenţiu Bogdan Floroiu, 36 ani, inginer silvic Baza Experimentală Mihăeşti 

Ion Anghel Boarţă, 66 ani, contabil, secretar CAR Pensionari 

Gheorghe Banzea, 40 ani, economist, asociat unic Ulen Com SRL 

Mihai Ştefănescu, 64 ani, tehnician veterinar, pensionar 

Marius Ionuţ Lucaciu, 44 ani, electrician, gestionar Euro Pro MM SRL 

Georgiana Alina Badea, 40 ani, sculer matriţer, lucrător comercial 

Ionuţ Bidilică, 47 ani, electrician Hidrogaz Pipe 

Marian George Coman, 47 ani, prelucrător prin aşchiere, poştaş Poşta Română 

Iulian Bidilică, 56 ani, sculer matriţer, operator producţie Holcim SA 

Dumitru Cătălin Anghel Boarţă, 40 ani, economist, casier CAR Pensionari  

Remus Barbu, 52 ani, şofer 

Aurică Pescaru, 69 ani, lăcătuş mecanic, pensionar 

Cătălina Eftene, 46 ani, lucrător comercial, Ulen Com

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!