18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Primăria şi-a găsit proiectanţii pentru parcul de la Pescăreasa şi Şcoala Apa Sărată

 

Municipalitatea pregăteşte amenajarea unui parc de joacă în teritoriul defavorizat de la Pescăreasa, proiect pe care îl pune în practică graţie finanţării europene obţinute prin GAL Câmpulung Muscel. De altfel, la rectificarea bugetului local din luna iulie, o parte din suma de 876.700 lei, luată de la investiţia în drumuri – Drăceşti, Chilii, Nedeleşti, Rujoi, Mărcuş-Boboc, Leculeşti şi Livadiei, Ion Ţicăloiu şi Plăieşi, parte a aceluiaşi proiect fiind rezolvate – a fost direcţionată către două documentaţii. 

Primăria nu mai avea rezerve pentru a le utiliza pentru proiectele necesare unor investiţii sociale în „zona marginalizată urbană” Pescăreasa, pe care se pune mare accent în cadrul GAL Câmpulung Muscel. Şi asta datorită comunităţilor modeste din Drumul Godeni, Grădişte şi Orăşelul Minier, datorită cărora Grupul de Acţiune Locală, condus de municipiul Câmpulung, a obţinut cele 7 milioane de euro de la UE. Păcat că nu intră toţi banii, până la ultimul, în lucrări atât de aşteptate la periferiile oraşului! Jumătate din sumă se duce pe proiecte sociale, aşa cum sunt contestatele cursuri de formare profesională, menite să împuţineze şomerii din Câmpulung. 

Din suma sacrificată de la drumurile enumerate, 12.000 lei sunt folosiţi pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru „Crearea de spaţii de joacă pentru copii în cadrul şcolilor şi în comunitate.” Iar alţi 30.000 lei pentru o documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, cu titlul „Reabilitarea şi modernizarea clădirilor şcolare şi a împrejmuirii acestora”. 

Odată rezolvată chestiunea susţinerii financiare a celor două documentaţii, s-a trecut la achiziţia serviciilor proiectanţilor. SF-ul a fost contractat, pe 27 august, la preţul de 11.305 lei, oferit de o firmă din Bucureşti, Aria 42 Studio. Sarcina proiectantului este de a realiza studiul de fezabilitate pentru amenajarea parcului care, potrivit descrierii ofertantului, conţine: =stabilirea conceptului general de amenajare peisagistică; =propuneri de configurare spaţială cuprinzând: alei, circulaţii, platforme, vegetaţie şi sistematizare verticală; =realizarea conceptului pentru iluminatul general, iluminatul de siguranţă şi iluminatul decorativ; =stabilirea reţelei de mobilier urban şi echipamente necesare funcţionării parcului, cum ar fi: bănci, coşuri de gunoi, grupuri sanitare, echiparea locurilor de joacă, sistem de irigaţii, sistem de supraveghere, etc.” 1.000 de metri pătraţi este suprafaţă propusă a fi acoperită de elementele punctate mai înainte.  

În legătură cu aceeaşi zonă defavorizată se află următoarea intenţie de investiţie, plătită tot de europeni. Deocamdată, Primăria şi-a asigurat tot proiectarea, ca în cazul anterior, de data aceasta, fiind vorba despre o documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii. D.A.L.I. are ca temă „Reabilitare şi modernizare de clădiri şcolare şi a împrejmuirii acestora”. În zona sudică a municipiului, două sunt unităţile de învăţământ: Şcoala Apa Sărată şi Grădiniţa Grădişte. Achiziţia prestaţiilor autorului documentaţiei s-a făcut pe 4 septembrie, la exact suma de care dispunea Primăria Câmpulung: 30.000 lei. De fapt, dacă ne gândim că preţurile prezentate în SICAP sunt fără TVA, valoarea reală a D.A.L.I. este de 35.700 lei. Executantul D.A.L.I.-ului este o firmă din Merişani, Silvora Tera SRL. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!