20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Ovidiu Băjenaru, şeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar Bucureşti, a încetat din viaţă

Unul dintre cei mai renumiţi neurologi din România, prof.dr. Ovidiu Băjenaru, şeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-a stins din viaţă din cauza COVID-19. Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru, în vârstă de 63 de ani, era internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală de o săptămână şi jumătate, diagnosticat cu COVID-19.

Născut în 1957, Ovidiu Băjenaru era absolventul Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, doctor în ştiinţe medicale, membru corespondent al Academiei Române, director al Departamentului 6 Neuroştiinţe Clinice din UMF „Carol Davila” Bucureşti – Facultatea de Medicină. 

Din 2007, Ovidiu Băjenaru avea o casă în Câmpulung, la care se retrăgea cât de des îi permitea timpul, şi era membru al Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”. Ultimele două săptămâni înainte să fie internat le-a petrecut la Câmpulung.   

După anunţarea decesului dr. Ovidiu Băjenaru, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, argeşeanul Cătălin Cîrstoiu, a transmis un mesaj: „Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, perso-nalul medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru. Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi domnul profesor Ovidiu Băjenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!