3.2 C
Campulung Muscel
07/12/2024

Medicul Mădălin Iordache despre „Noile isprăvi ale DSP Argeş”

Fostul purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Câmpulung, medicul Mădălin Iordache „taxează” din nou, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, o decizie a autorităţilor judeţene, cu girul „fostului actual viitor fost manager”. Vorbim despre aducerea bolnavilor cu afecţiuni psihice şi COVID-19, care ar îngreuna şi mai mult situaţia în unitatea medicală.

„După o primă tentativă a experţilor DSP Argeş de a aduce şi bolnavii cu boli psihice şi COVID-19 la Spitalul Municipal Câmpulung retezată scurt de însuşi comandantul acţiunii, dr. Raed Arafat, care într-o videoconferinţă recentă a recomandat internarea acestora în pavilioane separate din spitalele de psihiatrie, azi (n.r. 26 august) atotştiutorii şi independenţii birocraţi ai DSP sub semnătura eternei directoare şi a ultra-competentului şef CSECBT ne informează că de azi internăm şi bolnavi cu boli psihice şi COVID-19. Acum nu-mi mai fac nicio iluzie că fostul actual viitor fost manager înainte foarte vocal luptător anti-COVID la Câmpulung va lua altă poziţie decât cea a ghiocelului, deşi e de notorietate publică cazul bolnavei cu COVID-19 ce s-a sinucis în Secţia de Boli Infecţioase şi ancheta poliţiei şi a Avocatului Poporului va trebui să elucideze de ce s-a internat aici.”, precizează chirurgul Mădălin Iordache la începutul mesajului său, intitulat „Noile isprăvi ale DSP Argeş”.

Bolnavii psihici şi cu COVID-19 ar putea fi internaţi în pavilionul cu Psihiatria şi Oncologia

Fostul purtător de cuvânt al spitalului crede că n-ar fi exclus ca managerul Grigore Stănescu să-i interneze pe bolnavii psihici şi cu COVID-19 în singurul pavilion non-COVID al spitalului, cel cu Secţia de Psihiatrie. S-ar contura astfel un scenariu greu de acceptat de cadrele medicale şi bolnavii de la Secţia Oncologie, şi aşa bătuţi de soartă. „Mai mult, deşi singurul pavilion non-COVID al spitalului este cel cu Psihiatria nu m-ar mira ca în lupta dumnealui continuă interioară, dar şi cu oricine îl contrazice sau orice îi stă în cărare, domnul fost actual viitor fost manager să dispună internarea lor acolo distrugând astfel posibilitatea ca bolnavii de oncologie să mai primească îngrijiri aici sau la noi la chirurgie ca să aibă eventual posibilitatea să se defenestreze de la etajul 2, să (se auto)/agreseze ceilalţi bolnavi sau personalul (un coleg chiar a fost recent atacat, dar a rămas cu masca pe faţă, doar combinezonul rupt). Nu pot să nu-i amintesc unei distinse doamne doctor că m-a sunat şi m-a făcut cu ou şi cu oţet când am înaintat administraţiei propunerea de funcţionare a spitalului mixt, COVID şi non-COVID în care spuneam că acel pavilion să devină izolator, Secţia de Boli infecţioase doar COVID-19 şi Blocul Central non-COVID, cu secţii mixte, doar ATI, Blocul Operator şi Neonatologia (care ar fi doar non-COVID, am explicat anterior că SARS-CoV-2 nu se transmite transplacentar), plus Cardiologia pentru cazurile chirurgicale COVID-19. Acest lucru este posibil şi de mâine (n.r. 27 august) din momentul în care DSP acceptă reducerea numărului de paturi COVID-19 la 50 şi circuitele.”, mai precizează Mădălin Iordache.

„Hotărăsc pe genunchi ce le trece prin cap pentru că nimeni nu-i contrează”

O situaţie care dă mari bătăi de cap cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung este cea a bolnavilor asimptomatici şi cu test pozitiv. „Ca idee, noi TREBUIE să acceptăm la orice oră din zi şi din noapte orice bolnav cu test pozitiv mai mult sau mai puţin conform (asta e o problemă care încă îmi dă nopţi albe), dar, deşi după 14 zile externăm la domiciliu bolnavii asimptomatici şi cu test pozitiv, în ziua a opta, pentru că nu mai sunt contagioşi, celelalte spitale sau instituţii de asistenţă socială care ni i-au transferat nu vor să îi primească înapoi decât când au test negativ, ştiut fiind că asta poate dura până la 12 săptămâni, iar regina DSP nu decontează decât 2-3 teste/CNP, dar se tot vaită că nu sunt paturi libere, unicul lor criteriu când stabilesc unde se internează bolnavii. Eu cred că oamenii trebuie să ştie adevărul, să înţeleagă că cei care decid nu ţin cont de nevoile lor sau ale noastre, ci hotărăsc pe genunchi ce le trece prin cap pentru că nimeni nu-i contrează, că dacă i-ar controla cineva conform legii sigur ar ieşi prost, iar dacă oamenii care au nevoie de îngrijiri medicale le-ar cere socoteală lor şi primarului, Consiliului Local, CJSSU, CJCCI, etc., nu cred că şi-ar mai permite să îşi bată joc de ei şi de spitalul acesta cum şi când vor domniile lor. P.S.: Am văzut comentarii cu „nu se poate”, „imposibil” pentru redeschiderea şi funcţionarea ca spital mixt. Totuşi, a fost posibil ca municipiul Câmpulung, care are două spitale să fie ambele transformate în suport COVID, astfel cei circa 50.000 de musceleni să apeleze la spitale din celelalte oraşe, pe când acestea mult mai mici, în afară de Piteşti, au rămas cu cel puţin un spital non-COVID pentru locuitorii lor; mă refer la Curtea de Argeş, Mioveni, Costeşti, Ştefăneşti, etc. Ce spune asta despre cei care ne conduc?”, se întreabă medicul Iordache. Ama IVAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!