20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Patru părţi civile şi vătămate, în dosarul suspecţilor de furt de la Schitu

Cei patru bărbaţi din Schitu Goleşti, acuzaţi de furt vor ajunge în faţa magistraţilor peste o lună, la mijlocul lunii septembrie, când se termină vacanţa judecătorească. Tinerii, care au între 22 şi 27 de ani, sunt acuzaţi că au dat mai multe spargeri în Muscel.

Este vorba de Cornel Dumitru Onică, Gheorghe Bogdan Tocan, Sergiu Dragoş Vişoiu şi Gheorghe Ciolpan, toţi fiind suspecţi de furt calificat. De partea cealaltă, în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Câmpulung, Stelian Florin Bălănică, Constantin Bogdan Bălănică şi Florin Daniel Fătu sunt părţi civile, iar firma Bogdalilex Trans SA, parte vătămată.

La ultima înfăţişare din 19 august, magistratul de caz a constat şi menţinut măsura arestului la domiciliu dispusă anterior faţă de trei dintre inculpaţi, Cornel Dumitru Onică, Gheorghe Bogdan Tocan, Sergiu Dragoş Vişoiu, cărora le-a fost impusă obligaţia de a nu părăsii imobilele în care locuiesc, toate situate în satul Lăzăreşti, comuna Schitu Goleşti, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, tinerilor li s-au impus următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să nu comunice cu persoanele vătămate Stelian Florin Bălănică, Constantin Bogdan Bălănică, domiciliate în Rucăr, Florin Daniel Fătu, din Schitu Goleşti, cu membrii familiilor acestora, precum şi cu martorii din cauză, respectiv Carmen Vasilica Firescu, Rică Nicolae Cîrstea şi Ion Solomon. Tuturor, instanţa le-a atras atenţia că dacă încalcă obligaţiile care le revin, măsura arestului la domiciliu le poate fi înlocuită cu arestarea preventivă.

Bărbaţii sunt bănuiţi că, în perioada martie-aprilie 2020 ar fi pătruns prin efracţie în mai multe locuinţe şi societăţi comerciale din Câmpulung şi comuna Schitu Goleşti, de unde ar fi sustras componente de la semiremorci auto şi utilaje, materiale feroase şi neferoase, cu scopul valorificării ulterioare la centrele de fier vechi. Cu ocazia percheziţiilor la domiciliile lor, oamenii legii au recuperat bunuri în valoare de aproximativ 35.000 de lei, prejudiciul estimat ridicându-se la 50.000 de lei. Onică, Tocan şi Vişoiu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe 14 aprilie, iar când această ordonanţă a expirat, au ajuns în faţa magistraţilor de la Judecătoria Câmpulung, care au dispus arestarea lor preventivă. Au stat în arestul IPJ Argeş până pe 9 iunie, când Tribunalul Argeş le-a admis apelurile. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!