25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Este în pregătiri proiectul de modernizare a iluminatului public la Bughea de Jos

O firmă din Cluj Napoca, aceeaşi cu care colaborează vecinii de la Albeştii de Muscel, a obţinut la Bughea de Jos un contract de audit energetic, pentru investiţia de modernizare a iluminatului public în comună. Achiziţia întreprinsă pe 6 august costă bugetul localităţii 9.210,60 lei, pe care îi încasează SC Servelect SRL. 

Misiunea sa constă în realizarea auditului energetic pe circuitele de iluminat public, pentru identificarea şi cuantificarea unui plan de acţiune cu soluţii de reducere a costurilor şi a consumurilor energetice: 8Contur de bilanţ energetic – sistemul de iluminat public. Evaluări cu potenţial de reducere a consumului; 8Analiza modului în care se realizează consumurile energetice; 8Propunerea de soluţii de modernizare – optimizarea echipamentelor pe punctele alese – sistemul de iluminat public; 8Direcţiile de investigare propuse: soluţii de reducere a necesarului de consum energetic – 2 soluţii alternative; soluţii de eficientizare energetică – 2 soluţii alternative; soluţii de control al iluminatului: dimming de tensiune, telegestiune; 8Elaborarea bilanţurilor energetice reale pe circuitele de iluminat; 8Elaborarea bilanţurilor energetice optimizate pe circuitele de iluminat; 8Stabilirea unui plan de măsuri şi acţiuni fezabile – cuantificarea a două soluţii alternative; 8Cuantificarea economiilor anuale de energie şi bani, obţinute din soluţiile propuse pentru modernizarea iluminatului; 8Calculul indicatorilor de recuperare a investiţiilor: rata internă de recuperare (RIR), venitul net actualizat (VNA), perioada simplă de recuperare (PSR); 8Evaluarea impactului asupra mediului pe care îl au procesele de consum energetic; 8Evaluarea impactului asupra mediului prin reducerea consumurilor de energie. 

Legat de aceeaşi investiţie, administraţia locală de la Bughea de Jos plăteşte şi servicii de proiectare constând în: întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, proiect tehnic şi asistenţă tehnică din partea proiectantului. Specialistul ales este Forum Proiect Invest SRL, din comuna Bascov, ale cărei servicii au fost convenite la preţul de 27.727 lei. Aceleiaşi firme i se vor achita 21.182 lei pentru consultanţă pentru implementarea proiectului de modernizare a iluminatului public stradal la Bughea de Jos. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!