13 C
Campulung Muscel
04/10/2024

Cu Poştoacă primar de 24 de ani, Mioarele este cea mai înapoiată comună din Muscel

Primarii cu şase mandate sunt cei care au făcut cel mai puţin pentru localităţile lor 

Primul partid care a dezvăluit numele candidaţilor la conducerea primăriilor muscelene este PSD. Nominalizările cu iz de naftalină demonstrează că social-democraţii n-au de gând să se schimbe, renunţând la serviciile măcar ale personajelor controversate, dacă nu se îndură să pensioneze primarii cu mai mult de trei mandate. Aşa cum este Ion Boncoi, de la Valea Mare Pravăţ, primar din 2004, perioadă în care a acumulat patru mandate. În 2020, bunicul Boncoi candidează pentru al cincilea, situaţie care confirmă că dependenţa de ciolan elimină bunul simţ de a te da la o parte, pentru a lăsa pe altul mai tânăr, mai în putere, mai deschis la minte, să conducă localitatea către civilizaţie. Pe lângă faptul că are 74 de ani, că a migrat de la dreapta la stânga, decizie care îl plasează în categoria traseiştilor politici, cu doctrina adaptată interesului, Boncoi este singurul primar din Muscel care n-a accesat nici fonduri europene, nici măcar fonduri guvernamentale, prin P.N.D.L. Or civilizaţie asta înseamnă: să fii cu ochii în patru după finanţări nerambursabile, care, însă, nu i-au trezit interesul edilului învechit, mulţumit să toace banii cetăţenilor. 

Alţi primari cărora partidul putea să le mulţumească la final de carieră şi să le permită să se odihnească, după 16 ani de stat la stat, sunt: Ion Pădureanu, de la Godeni, Gheorghe Matei, de la Mihăeşti, Emilian Ciolan, de la Dârmăneşti, Vasile Leau, de la Boteni, Ion Paul Marin, de la Stoeneşti. Între aceştia, doi au avut probleme cu legea. Matei, conform menţiunii de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, nu mai poate candida timp de trei ani de la încetarea actualului mandat, pe fondul unui conflict de interese. Afaceri de familie cu Primăria. Iar Ciolan a fost implicat, acum doi ani, într-un scandal presărat cu agresiuni fizice cu USR-iştii veniţi să depună listele de semnături strânse în campania „Fără penali”. Că a venit vorba de penali, primarul de la Dârmăneşti are nişte “tinichele” de coadă, fiind condamnat, cu ani în urmă, la o pedeapsă cu suspendare, pentru abuz în serviciu. 

Din categoria primarilor care şi-au făcut localităţile, concetăţenii şi partidul de râs este Florin Bogdan Proca, de la Berevoeşti, ale cărui legături cu stăpânii de sclavi l-au propulsat pe posturile naţionale de televiziune. Mizând pe memoria scurtă a oamenilor simpli de la ţară, PSD defilează cu indivizi departe de a fi un model pentru comunităţile pe care le conduc. 

Însă cea mai năucitoare situaţie este cea a primarilor cu şase mandate, toţi de la PSD, pe care lumea îi alege încontinuu, din 1996 încoace, deşi au realizări pe sponci: Petre Andrei, de la Hârtieşti, primar de 24 de ani, la fel ca Dumitru Secăreanu, de la Dâmbovicioara, şi Damian Ion Poştoacă, de la Mioarele. Ultimul, cel puţin, n-are mai deloc investiţii notabile, Mioarele fiind localitatea cea mai rămasă în urmă din Muscel. Ca să vă faceţi o idee în ce stadiu investiţional se află comuna, avariile reţelei de apă sunt la ordinea zilei, sătenii fiind obişnuiţi să rămână cu zilele fără principala utilitate. La începutul săptămânii trecute, după cum reclamă unul dintre contracandidaţii primarului, jumătate din satul Chilii a fost afectat de o defecţiune a sistemului de alimentare cu apă. Asta după ce, cu câteva zile înainte, au trecut printr-o experienţă similară cei din satul Măţău. Dacă nici reţeaua de apă n-o ai pusă la punct în 2020, ce pretenţii să ridice oamenii legat de canalizare?! Sau gaze?! 

Primarul se victimizează cu o adresă din 2008 (!), prin care le cerea celor de la centru să repare DN 73 D

Aflându-ne într-o perioadă electorală, primarul în funcţie îşi face reclamă prezentând o adresă comună a mai multor edili din zonă, adresă înaintată în 2008 Ministerului Lucrărilor Publice! Adresă care, în cazul Mioarelor, nu şi-a făcut efectul nici după trei mandate! Lecturaţi “realizarea” cu care se victimizează Damian Poştoacă, fructificată numaidecât de unul dintre rivalii de la alegeri, pe fondul lipsei de inspiraţie a cuiva din partea primarului, bănuim, de a o lipi pe uşa unui magazin din Suslăneşti. 

„Localităţile Boteni, Mioarele, Hârtieşti, Vultureşti, Davideşti, din judeţul Argeş, sunt traversate pe Valea Argeşelului de Drumul Naţional 73 D, drum care, în urma alunecărilor de teren din ultimii ani, a devenit impracticabil, îngreunând transportul elevilor, bolnavilor şi cetăţenilor navetişti spre municipiile Piteşti şi Câmpulung. Precizăm că, deşi ne-am adresat, în nenumărate rânduri, Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale cu diferite adrese, nu ni s-a comunicat un termen ferm de executare a unei reparaţii parţiale sau capitale a DN 73 D Câmpulung – Piteşti.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă că acest drum nu este semnalizat corespunzător, existând pericolul de accidente pe toată lungimea acestuia. Menţionăm, de asemenea, că orice intervenţie a mijloacelor auto apelate pe 112 nu pot ajunge în timp util la locul de unde s-a făcut solicitarea, iar operatorii de transport care asigură transportul public de persoane pe ruta Câmpulung – Mioarele – Boteni – Hârtieşti – Vultureşti – Davideşti – Mioveni (Uzina Dacia) – Piteşti au anunţat intenţia de a-şi opri activitatea din cauza deselor reparaţii pe care trebuie să le efectueze la mijloacele de transport din cauza stării proaste a părţii carosabile. Considerăm că sesizarea noastră trebuie analizată urgent şi luate măsuri corespunzătoare, întrucât, prin Legea Finanţelor Publice, comunităţile locale nu au dreptul legal de a aloca surse financiare în acest scop. În speranţa că veţi sprijini acest demers al nostru, dând un aviz favorabil, vă mulţumim anticipat.”, scriau, în 2008, ministerului primarii Vasile Leau (Boteni), Petre Andrei (Hârtieşti), Gheorghe Rădulescu (Vultureşti), Ion Sandu (Davideşti), Damian Poştoacă (Mioarele). 

De ce numai o adresă lipită din sutele, bănuim, care s-or fi făcut de atunci până în prezent? De ce nu şi cea mai nouă, ca să reiasă că primarul Poştoacă a întreţinut o corespondenţă „furibundă” cu guvernanţii, în special cu cei de aceeaşi culoare politică, aceştia fiind cel mai mult timp la conducere?! Şi de ce alţi primari au reuşit reparaţii ale DN 73 D pe teritoriul comunelor lor? 

O iniţiativă cetăţenească la ministrul Transporturilor  

Grupul de Iniţiativă Civică Suslăneşti, o palmă aplicată pe obrazul actualei administraţii aflată în stadiul în care abia extinde reţeaua de apă, în condiţiile în care cea introdusă deja plesneşte într-o veselie, a întreprins un demers oficial având ca obiect reparaţia drumului naţional. Pe 14 iulie 2020, la Ministerul Transporturilor a fost înregistrat un memoriu adresa ministrului Lucian Nicolae Bode, al cărui conţinut vi-l prezentăm în continuare: 

„Grupul de Iniţiativă Civică Suslăneşti (…) s-a constituit din mai mulţi locuitori ai satului Suslăneşti, comuna Mioarele, judeţul Argeş, ca o consecinţă a situaţiei tot mai greu suportabile cu care se confruntă comunitatea noastră, dar şi locuitorii din comunele învecinate, precum şi agenţii economici din zonă. Astfel, vă semnalăm situaţia Drumului Naţional DN 73 D (zona de la intrarea în satul Suslăneşti), care a devenit impracticabil din cauza alunecărilor de teren frecvente. 

Noi, Grupul de Iniţiativă Civică Suslăneşti, vă solicităm să demaraţi, în regim de urgenţă, lucrări de consolidare a corpului drumului, pentru o circulaţie în condiţii civilizate şi de siguranţă. Acest document este o petiţie colectivă, în sensul articolului 51 din Constituţia României şi Ordonanţei Guvernului 27/2002, document semnat în mod colectiv de către cetăţenii satului Suslăneşti (Grupul de Iniţiativă Civică Suslăneşti), nominalizaţi în tabelele anexate.”, îi scriu ministrului Transporturilor cetăţenii care speră să reuşească ce n-a fost în stare primarul în cele şase mandate ale sale. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!