12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Dosar penal în cazul tinerei din Rucăr moarte de COVID

Anchetă pentru ucidere din culpă în Argeş, în urma decesului tinerei de 23 de ani, din Rucăr, diagnosticată cu COVID-19. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au demarat cercetări în cazul muscelencei, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor evenimentulului.

Pe 21 iulie, tânăra şi-a condus mama pe ultimul drum. Suferea de o boală incurabilă, iar infecţia cu COVID-19 i-a fost fatală. A luat şi ea virusul, fiind diagnosticată pozitiv pe 22 iulie. Pe 25 iulie, spre seară, fata s-a simţit rău şi a ajuns cu o ambulanţă la Spitalul TBC Câmpulung, fiind transferată ulterior la Spitalul Municipal, unde starea i s-a înrăutăţit. A doua zi, pe 26 iulie, medicii au decis să o transfere la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Secţia ATI. Din păcate, tânăra a murit luni de dimineaţă, la câteva zile după mama ei,  la Terapie Intensivă. Povestea cutremurătoare a fost făcută publică şi de un medic, pe un grup de Facebook dedicat cadrelor medicale. Autorul consideră că moartea tinerei din Rucăr, care nu avea nicio altă afecţiune în afară de infecţia cu SARS-CoV-2, a fost cauzată, într-o mare măsură, de sincopele din sistemul medical românesc, depăşit de situaţie. Potrivit medicului, drumul spre moarte al tinerei ar fi început cu o întârziere foarte mare a ambulanţei, urmată, progresiv, de indiferenţa medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, care ar fi şi trimis-o, noaptea, acasă, cu propriile mijloace! Potrivit datelor furnizate de către Instituţia Prefectului Argeş, tânăra de 23 de ani, din Rucăr, a fost a 109 persoană decedată din cauza COVID-19. Pe 20 iulie, ea s-a prezentat pentru prima dată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. I s-au recoltat probe şi a refuzat internarea sub semnătură. Pe 22 iulie, a venit rezultatul testului, fiind confirmată cu SARS-CoV-2. Pe 25 iulie, la ora 18.27, s-a prezentat cu ambulanţa Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, diagnosticul la internare fiind „pneumopatie virală nespecificată, dispnee, anemie microcitară”. În aceeaşi zi, la ora 21.50, pentru că se simţea din ce în ce mai rău, este transferată la Spitalul Municipal Câmpulung, Secţia ATI. Pe 26 iulie este transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar, o zi mai târziu, este înregistrat decesul. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!