23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Liberalul Cătălin Iosifescu, un tânăr de 35 de ani, îl contracandidează pe Paul Marin, primar cu patru mandate

Încercarea amatoare a longevivului primar de la Stoeneşti de a-şi discredita unul dintre adversarii de la locale, semn că spaima de a pierde puterea le-a luat liniştea primarilor de carieră, este demontată de recentul anunţ al liberalilor din localitate. Vă amintim că Paul Ion Marin, obişnuit cu o concurenţă slabă la alegeri, s-a pretat la a pune la îndoială desemnarea lui Cătălin Iosifescu în funcţia de preşedinte al PNL Stoeneşti. Penibila strategie de campanie a edilului este contrazisă de anunţul principalului partid de opoziţie de la Stoeneşti, căruia îi aparţine prima mişcare electorală, civilizată, corectă şi deschisă către alegători. La începutul acestei săptămâni, opozanţii primarului au anunţat candidaţii la Consiliul Local, cât şi reprezentantul la cea mai importantă funcţie din administraţia publică locală. Astfel, a devenit oficial că liberalul Cătălin Iosifescu îl va contracandida pe Paul Ion Marin, fiind şi o confruntare a generaţiilor, nu numai una politică. Un tânăr de 35 de ani are curajul să-l înfrunte pe primarul în funcţie, care are aproape dublul vârstei sale. La cei 67 de ani, Marin nu are de gând să se pensioneze şi de la Primărie, concurând pentru al cincilea mandat. 20 de ani într-o funcţie publică înseamnă o rutină periculoasă, care frânează dezvoltarea unei localităţi, lucru conştientizat de generaţia tânără de votanţi de care se teme PSD. 

Stoeneşti are nevoie de un om curajos, care îşi doreşte schimbarea în bine a comunei

Informarea lansată marţi, 28 iulie, de liderul liberalilor de la Stoeneşti, Cătălin Iosifescu, anunţă o competiţie interesantă, lipsită de relaxarea – pentru primar – de la precedentele scrutine electorale. Localităţile rurale – ca, de altfel, şi municipiul Câmpulung -, au nevoie de oameni tineri care văd satul muscelean ca pe unul european. Dezvoltat, modernizat, populat de tineri, care aleg să rămână acasă. Dacă acasă e mai bine decât la oraş, având toate condiţiile pentru a iniţia activităţi cu sau fără profil agricol, generatoare de locuri de muncă. 

Cătălin Iosifescu, un politician curajos, care n-a ezitat să arate ce nu merge bine la Stoeneşti, din cauza autorităţilor locale, a dezvăluit locuitorilor comunei ce i-a dat imboldul de a candida. „Intru în această competiţie electorală, după opt ani de activitate în Consiliul Local, în care am adus în atenţia publică subiecte legate de deciziile administraţiei locale şi am propus soluţii la problemele cu care se confruntă Stoeneşti. De patru ani, atrag atenţia asupra modului defectuos de administrare a comunei Stoeneşti. Administraţia actuală a reuşit „performanţe” greu de egalat, iar acestea se văd cu ochiul liber, afectând viaţa cotidiană a fiecăruia dintre noi. Singurul mod în care putem remedia dezastrul produs în ultimii 20 de ani este implicarea directă.”, este motivaţia lui Cătălin Iosifescu de a-l înfrunta pe politicianul responsabil de lentoarea dezvoltării localităţii. 

Tânărul desemnat de PNL pentru a produce schimbarea de care are nevoie comuna, dacă aspiră la modele de dezvoltare aplicate de localităţi similare din Ardeal şi Banat, chiar din Muscel, fiind dată ca exemplu Lereşti, se declară un „om al acţiunii”. „Împreună cu echipa pe care o am alături, dorim să implementăm diverse proiecte, pentru a duce Stoeneşti în rândul comunelor dezvoltate.”, este dezideratul lui Cătălin Iosifescu. 

Cine sunt membrii echipei grupate în jurul lui Cătălin Iosifescu

Din echipa la care se referă liderul liberalilor de la Stoeneşti – ai cărei membri îi vom regăsi şi pe lista de candidaţi la Consiliul Local – fac parte: Cătălin Ionuţ Iosifescu, Dragoş Vrabie, George Doru Vrabie, Nini Cotenescu, Dragoş Stănescu, Cătălina Ionela Bragă, Demirel Zepiş, Georgiana Gurban (Liţoi), Sorina Enescu, Teodor Teleanu, Marius Minciună, Magda Popescu, Răducu Toader, Mariana Găncilă, Ştefan Gabriel Vrabie, Ionuţ Popa, Nicolae Ilinu, Bogdan Ochi, Mădălin Ciurea, Mădălin Robu, Filon Mihăilă, Narcis Vintilă, Marius Ciubuc, Răducu Minciunescu, Adrian Tinca. 

Spre deosebire de propunerile bătute în cuie, mandat după mandat, ale PSD, care defilează în faţa electoratului cu aceiaşi pensionari, liberalii mizează pe viziunea tinerilor, cărora părinţii şi bunicii lor ar trebui să le dea şansa de a accede la conducerea comunei. Pentru a încuraja performanţa la Stoeneşti, aleşii PNL şi-au propus ca indemnizaţiile de consilieri locali să stea la baza unor premii acordate elevilor cu cele mai bune rezultate anuale la nivelul fiecărei şcoli. 

Colegii grupaţi în jurul lui Cătălin Iosifescu, mulţi activând într-o activitate privată, şi-au propus să aducă localitatea la nivelul propriilor realizări. Aceştia au creionat o listă de urgenţe ale Stoeneştiului, care privesc infrastructura de utilităţi şi cea rutieră şi care pot fi puse la punct cu ajutorul finanţărilor nerambursabile acordate fie de Comunitatea Europeană, fie de Guvern. Acestea sunt: 

Alimentarea cu apă potabilă în toate satele comunei; 

Amenajarea zonelor cu torenţi (Slobozia, Coceşti, Coteneasca, Vijetoare, Valea Bădenilor); 

Asfaltarea tuturor drumurilor comunale şi uliţelor într-un singur proiect cu fonduri nerambursabile; 

Amenajarea drumurilor agricole care duc în zone cu păşuni (Runcu, Brata, Baca, Vâlnej, Pleaşa), cu finanţare UE; 

Transformarea Văii Bădencii în zonă turistică prin trecerea drumului forestier care ajunge în Masivul Leaota în administrarea comunei; 

Amenajarea unei platforme de gunoi la nivelul comunei, care să deservească întreaga localitate.

„Nu în ultimul rând, cătunul de romi din zona Valea Bădenilor dorim să-l transformăm dintr-o zonă insalubră şi lipsită de utilităţi într-un cartier cu apă potabilă, asfalt, iluminat public, prin accesare de proiecte adresate special romilor.”, sunt intenţiile liberalilor pe care le vom prezenta în amănunt într-o ediţie viitoare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!