18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Elena Lasconi, prima persoană amendată de Primărie pentru o acţiune civică!

Lupta pentru Primăria Câmpulung a început deja şi e una acerbă. În timp ce Liviu Ţâroiu pare să fi scăzut în preferinţele electoratului, având, totuşi, de partea sa un segment important al acestuia, pensionarii, contracandidaţii săi, în frunte cu Elena Lasconi, vin tare pe turnantă şi se anunţă a fi adversari redutabili. Numai că Ţâroiu, cu „morcovul” tot mai mult în dos, de frică să nu-şi piardă fotoliul cald din Primărie, obţinut cu trudă, după ce a râvnit la el ani la rând, recurge la tot felul de tertipuri, nu tocmai ortodoxe, pentru a-şi intimida oponenţii politici. De pildă, Elena Lasconi, de departe, cel mai de temut adversar al actualului primar, care-l face să viseze urât noaptea, a fost amendată de Poliţia Locală, pentru că a avut „tupeul” să împartă prin oraş flyere, în care atrăgea atenţia câmpulungenilor asupra pericolului la care se expun, dacă va fi aprobată construirea incineratorului de  deşeuri animale.

Va contesta amenda în instanţă

Elena Lasconi a precizat, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că va contesta sancţiunea în instanţă şi-i îndeamnă pe poliţiştii locali, care nu sunt altceva, credem noi şi mulţi alţii, decât slugile mai marilor din Primărie, să lase deoparte atitudinea obraznică şi sfidătoare pe care o au vizavi de relaţia cu cetăţeanul de rând şi să dea dovadă de profesionalism. „Am „intrat în istorie”: sunt prima persoană amendată de Primărie pentru o acţiune civică. Oraşul arată ca o sorcovă, dar primarul are alte priorităţi. Concret, astăzi am primit o amendă de 500 de lei pentru afişaj în spaţiul public. Este vorba despre acţiunea civică pe care mi-am asumat-o, referitoare la incineratorul de animale şi deşeuri medicale din Câmpulung. Mai exact, am împărţit flyere pentru a informa câmpulungenii despre această mizerie ecologică. Asta în contextul în care de vreo zece ani, în Câmpulung, mai există o bombă ecologică pe platforma ARO, care ar putea transforma Câmpulungul în Cernobâl. Dar astea nu sunt priorităţi pentru primar, deşi s-a lăudat în campania electorala că ne scapă de deşeurile periculoase de pe platforma ARO. 

Ca să vă daţi seama de absurdul situaţiei. Doamna de la Poliţia Locală, care m-a convocat la Primărie să-mi dea amendă şi care m-a ameninţat „că nu ştiu eu în ce mă bag şi o să văd eu cum mă afund”, a fost depăşită total de situaţie. În primul rând, i-a luat o oră să-mi completeze amenda, pentru că în ultimii cinci ani, de când are legitimaţia, în Câmpulung nu a primit NIMENI o amendă de felul acesta. Voi contesta această aberaţie în instanţă. Doamnei i-aş spune doar atât: şi lipsa dumneavoastră de profesionalism şi atitudinea obraznică şi sfidătoare pe care o aveţi pentru cetăţeni au condus şi conduc la ceea ce vedem în jurul nostru. Începeţi să zâmbiţi, să fiţi politicoasă, învăţaţi ce aveţi de făcut pentru banii pe care îi luaţi de la câmpulungeni. Ne vedem în instanţă şi, din 28 septembrie, la Primărie.”, este mesajul Elenei Lasconi.

„Aş vrea să văd faţa doamnei când vă veţi instala în Primărie!”

Postarea sa a atras din partea câmpulungenilor o mulţime de comentarii, peste 270, toate de încurajare şi susţinere în lupta pe care o duce pentru schimbarea la faţă a municipiului Câmpulung.

Denisa Lisandru: „Dragă doamnă, zâmbetul pe care îl purtaţi, de când aţi început să ne fiţi sprijin de nădejde, nouă, tuturor câmpulungenilor, ne-a redat speranţa şi încrederea că veţi izbândi. Şi constat că şi acum, când vi se face o mare nedreptate, purtaţi demn, acelaşi zâmbet încrezător, care emană puterea de a schimba ceva! În acest oraş trist, uitat de lume, pictat sumbru, în culori neutre de gri şi negru, undeva, la 62 de zile distanţă, după zeci de ani de aşteptare, licăreşte o mică pată de culoare, energizantă şi revigoratoare, şi aceea este zâmbetul dumneavoastră! Şi oricâte amenzi veţi mai primi în aceste 60 de zile, facem chetă şi le plătim împreună!”

Rafael Mitu: „Dacă scapă de toate elementele negative şi nule profesional din Primărie şi serviciile publice, sunt convins că va face treabă bună! Eu, unul, dacă locuiam acolo, o votam cu siguranţă.”

Hanganu Sanda: „Păi, „doamna” de la Poliţia Locală ştie dânsa cum a ajuns în acel post!”

Ionel Dumitru: „Este sigur vreo rudă de a lui domnul cutare, că acolo este o familie întreagă de rudenii, cum este peste tot, aşa se practică de când lumea şi pământul.”

Răzvan Ştefan Sultana: „Normal că nu ştie. Sunt nişte incompetenţi, care mănâncă banii de pomană, eu, unul, i-aş desfiinţa.”

Mădălina Ionela Stoica: „Ce vrea primarul să facă cu cei 500 lei? A uitat că este lege şi că nu e voie să se construiască niciun incinerator de gen pe raza a 10 kilometri?! Aaa… au uitat toţi de la Primărie!”

Nika Vera: „Aş vrea să văd faţa doamnei când vă veţi instala în Primărie!”

Magdalena Isbăşoiu: „Ce-nseamnă să n-ai clasă! Dacă avea, vă dădea un avertisment şi mai câştiga câteva voturi şi stima noastră. Şi-o scutea şi pe doamna funcţionară de a-şi afişa nepriceperea şi manierele. Aşa, a mai băgat 500 de lei în bugetul Primăriei şi-a mai pierdut ceva capital electoral.”

Rizea Petruţ: „Haha! Eu zic că e un semn. Un semn de bine! Nu vă lăsaţi aşa uşor. Cum aţi spus, lucrurile mari se construiesc în paşi mărunţi. Succes, Elena Lasconi!”

Nae Niku: „Avertismentul este mai greu de scris decât amenda, pun pariu că a vrut să îi dea amendă 5.000 de lei, dar nu i-a ieşit.”

Spike Rottwailer: „Această atitudine de tip mafiot a angajaţilor de la PRIMĂRIE nu face decât să ne dorim schimbarea! În opinia celor de la Primărie, singura problemă o reprezintă contracandidaţii, că, în rest, oraşului nu-i lipseşte absolut nimic! Succes, doamna Lasconi, suntem alături de dumneavoastră!”

Viorica Trandafir: „Ferească Dumnezeu, câţi incompetenţi şi în Câmpulungul nostru! Noi vă susţinem cu orice. Ruşine să le fie, demisia! Vă felicit încă o dată, stimată doamnă.”

Andrei Dobre: „O gaşcă de analfabeţi, neprofesionişti, corupţi, la fel ca în majoritatea localităţilor din România. Începând cu primarul, viceprimarul, secretar până la ultimul miliţian local, toţi sunt incompetenţi, răi, proşti. Nimic din ceea ce fac aceşti oameni plătiţi din buget nu este normal. Mult succes în această luptă cu incompetenţii! Sper ca locuitorii din oraşul dumneavoastră să vă voteze, dacă nu o fac, îşi merită soarta pe care o au cu actualul sistem.”

Claudia Maria: „Vă felicit şi întreaga familie vă admirăm! Nu vă lăsaţi intimidată, fiindcă asta se urmăreşte! Comparaţia e perfectă, şi eu tot aşa o văd pe această „putere”, o caracatiţă hidoasă, care, cu ultimele puteri, încearcă să mai arunce cu venin şi să-şi mai folosească ultimele forţe, în scop personal!” 

Cătălina Maria: „Trebuie să le aducem câte un borcan de bun simţ de la autorităţile europene. În Marea Britanie, acesta a fost primul lucru care m-a făcut să spun: „ăştia, da, oameni, nu angajaţi din România!”

Nicolae Gheorghe: „Sperăm să scăpăm şi de aceste persoane obraznice din Primărie. O să dobândiţi şi această putere după 28 septembrie. P.S. Să nu uitaţi şi de cei de la Poliţia Locală, chiar sunt în plus.”

Clara Cotenescu: „Cât de curând, o veţi avea în subordine! Succes!”

Ion Prunoiu: „Dacă ajungeţi primar, să aveţi grijă să o înaintaţi în grad! Succes!”

Luciana Irina: „Trebuie luat ca pe un compliment! Se simte ameninţat şi acţionează cum poate. Mult succes!”

Paula Pastoric: „Aştept ca cineva să le amintească celor de la Primărie că sunt în serviciul cetăţenilor din Câmpulung. Mult succes, doamna Lasconi!”

Diana Elena: „Încearcă toţi pe toate planurile să vă sperie, intimideze cumva. Le este frică de ce veţi face, adică, curăţenie!”

Alexandru Dincă: „Abia aşteptăm ziua în care o să scăpăm de astfel de specimene fosilizate din cadrul Poliţiei Locale. Tare aş vrea să o cunosc pe acea individă, să ia la cunoştinţă ce înseamnă ameninţare. Aşteptăm ziua votului, să putem face dreptate.”

Ciocan Dumitru: „Cu tot respectul, sper că n-aţi semnat acel proces verbal. Ar fi trebuit să vă arate probele incriminatorii pentru afişaj ilegal şi articolul care incriminează această faptă.”

Sorina Maican: „Ultima zvâcnire, sper, a comuniştilor câmpulungeni. Nu te lăsa intimidată, noi te vom susţine.”

Nelu Bucur: „Mult succes, nu te lăsa intimidată de analfabeţi. Dumnezeu va lucra şi vei birui.”

Gomoiu Mariana: „Stai că asta e începutul intimidării! Trebuie să te aştepţi la mai multe piedici! Dar eşti o forţă, puternică! Nu te doboară pe tine aşa ceva! Mult, mult succes, Elena!”

Denisa Dragomir: „Ceva gen: după ce că sunt „proşti” o arată şi în acte. Felicitări pentru atitudine, doamna Elena!”

Oana Popa-Nimigean: „Am toată încrederea în tine, Elena, ştiu prea bine ce om de calitate eşti. Aproape că îi invidiez pe oamenii de acolo pentru şansa pe care o au de-a te avea primar. Îmi doresc şi îţi doresc mult să reuşeşti pentru a demonstra României întregi că se poate şi aşa, cu onestitate, cu empatie şi fără afaceri murdare! Doamne ajută!”

Mirela Barbu: „Nu vă lăsaţi intimidată! Atitudinea celor din Primărie dovedeşte că se tem de un candidat puternic cum sunteţi dumneavoastră! Succes, doamna Elena Lasconi!”

Nadia Elena Dinu: „Sper să desfiinţaţi această structură incompetentă! Mai mult decât au fost „dulăii” primarilor, nu au făcut nimic!”

Drăgan Robert: „Poliţia Locală desfiinţată!”

David Andrei: „Sper să faceţi ceva cu „paznicii” ăştia de la Poliţia Locală, bani aruncaţi de pomană!”

Elena Ion: „Păi da, mai au nevoie de nişte bănuţi, nu le ajunge cât au jefuit câmpulungenii cu tot felul de taxe.”

Mihai Robert: „Da, o experienţă plăcută. Abia acesta este începutul. Sper să curăţaţi oraşul de aceste jeguri!”

Costel Vasile: „Mult succes în continuare şi nu te lăsa intimidată de o amendă.

Zidaru Marius: „Aveţi şansa să ne scăpaţi de această ,,Poliţie Locala”, sunt câteva dintre comentariile celor care consideră că Elena Lasconi a fost amendată abuziv.

Un independent, la gunoi. Cât e amenda?

Dacă Elena Lasconi a fost amendată pentru o acţiune civică, aşteptăm ca şi candidatul independent, care a lipit  flayere pe stâlpii şi coşurile de gunoi din Piaţa Centrală şi Bulevard să fie sancţionat. Pe tomberoanele din plastic, pe capacul celor de lemn, dar şi pe stâlpi sunt lipite afişe care-i atenţionează pe câmpulungeni ce se va alege de municipiu dacă va fi condus de un partid, adică totul va fi negru şi gri, în comparaţie cu ce va fi dacă la cârmă este un independent: totul este limpede, curat şi luminos.

Cu siguranţă, autorul va fi identificat, pentru că Poliţia Locală trebuie să fie pe teren, să controleze dacă sunt respectate dispoziţiile prefectului Emanuel Soare. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!