0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Duminică a fost prăznuit Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel

În fiecare an, în data de 26 iulie, Eparhia Argeşului şi Muscelului îl sărbătoreşte pe Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. Foarte mulţi pelerini şi-au îndreptat duminică paşii către Mănăstirea „Negru Vodă” din Câmpulung pentru a se închina la moaştele acestui cuvios, cunoscut ca fiind ocrotitor al familiilor creştine, mijlocitor pentru cei care doresc să aducă pe lume prunci şi mare tămăduitor pentru cei aflaţi în suferinţe.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic s-a aflat în mijlocul obştii monahale pentru a aduce cinstire unuia dintre cei mai iubiţi sfinţi argeşeni. Împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Ierarhul Argeşean a oficiat Sfânta Liturghie în baldachinul construit în curtea sfântului aşezământ monahal. În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul Eparhiei a prezentat pe scurt viaţa şi nevoinţele sfântului cuvios, amintind de marea bucurie a muscelenilor de a-l avea atât de aproape pe tainicul rugător din Vale Chiliilor. Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la cele veşnice în anul 1638, după 30 de ani petrecuţi într-o peşteră aflată pe valea Râului Dâmboviţa. A fost descoperit în anul 1944 de egumenul mănăstirii Cetăţuia Negru Vodă.

Hotărârea pentru canonizare a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2008, iar proclamarea locală a canonizării s-a făcut în data de 26 septembrie 2009. Din data de 20 ianuarie 2013, moaştele sfântului au fost mutate de la Mănăstirea Cetăţuia „Negru Vodă” la Mănăstirea „Negru Vodă” din Câmpulung. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!