21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Săptămâna viitoare, se afişează rezultatele examenului de Definitivat

Miercuri, 22 iulie, s-a desfăşurat proba scrisă din cadrul examenului naţional de Definitivare în învăţământ, sesiunea 2020.

În Argeş, la examen s-au înscris 159 de candidaţi, iar 9 dintre aceştia au renunţat la susţinerea probei, înainte de examen. 12 au absentat. Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 11 candidaţi s-au retras din motive personale. În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 127 de teze, nu au fost candidaţi eliminaţi şi nu s-au înregistrat cazuri de candidaţi cu temperatura peste 37,3 grade Celsius.

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie, contestaţiile urmând să se depună la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afişarea rezultatelor, şi pe 30 iulie, până la ora 12.00.  Rezultatele finale se afişează în 4 august 2020.

„Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.”, ne-a transmis inspector şcolar general, Dumitru Tudosoiu.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!