4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Potrivit lui Ţâroiu, Aron este susţinut de politic şi oameni de afaceri din municipiu

Deşi susţine că i-a trecut supărarea – aia puţină, câtă zice că a fost – din pricina ordinului de demitere al ministrului Tătaru, indus în eroare de prefect şi politicienii din teritoriu în privinţa performanţelor manageriale ale lui Nicolaie Alexe, discursul îl contrazice pe Liviu Ţâroiu. N-are cum să nu fie supărat, mai cu seamă după ce directorul i-a picat din nou, „lucrat” tot de Emanuel Soare, care, printre COVID şi inundaţii, şi-a făcut timp să studieze dosarul de concurs al suspendatului. Suspendat şi în starea de urgenţă, suspendat şi în starea de alertă, ca să fie scutit spitalul de demonstraţiile de „management defectuos”, mai cu seamă într-o perioadă în care, la Câmpulung, numărul de internaţi, după relaxare, este dublu faţă de perioada cu restricţii. Fiecare referire la persoana lui Andrei Aron din mesajul lui Ţâroiu emană când ironie, când ciudă că, în loc să se ocupe de contracte noi şi de campania electorală, primarul pierde vremea căutând director la spital. Când avea deja unul, care tot alunecă din funcţie! Refuzat de medici, sabotat şi acţionat în judecată de prefect, primarul exclude o colaborare cu Aron, pe motiv că nu poate să lingă unde a scuipat. Deşi în politică se poartă. „Din moment ce i-am întrerupt contractul, ar fi culmea să-l numesc acum!”, făcea „spume”, pe postul local de televiziune, primarul, când era încă proaspătă vestea despărţirii forţate de Alexe, la adresa înlocuitorului, în urgenţă, care ar beneficia şi el de “proptele” solide. La conferinţa de presă de vineri, 19 iunie, Liviu Ţâroiu şi-a propus să fie agresiv şi să dea vina pentru pierderea lui Alexe pe politic – de parcă nu politicul a dictat mereu cine conduce instituţiile de stat – şi pe unii oameni de afaceri. Care ar avea interes să conducă Aron spitalul, un etern generator de contracte de lucru pentru privaţii din municipiu.   

„Este o influenţă politică şi o influenţă a unei părţi a oamenilor de afaceri din municipiul Câmpulung”

În încercarea de a bagateliza prezenţa şi prestaţiile lui Andrei Aron, ca director de spital, Liviu Ţâroiu a lecturat, pentru ziarişti, un document semnat de prefectul Emanuel Soare, destinat ministrului Nelu Tătaru, în care nici pomeneală de persoana desemnată, într-un final, ca interimar în perioada de urgenţă. Mai precis, şeful Prefecturii a intenţionat să pună un manager militar la Spitalul Câmpulung, unde COVID-19 făcuse pacienţi zeci de cadrele medicale, din pricina nepriceperii lui Nicolaie Alexe de a pregăti spitalul pentru ce era mai rău. 

Cu toată superficialitatea demonstrată de Alexe în abordarea epidemiei, Ţâroiu susţine pe mai departe că motivele demiterii acestuia, în perioada stării de urgenţă, rămân un mister. „Eu am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi Ministerului Sănătăţii să-mi spună motivele pentru care domnul Alexe a fost suspendat. DSP spune: nu avem la cunoştinţă niciun fel de document din partea noastră. Ministrul Sănătăţii spune: la referatul prefectului judeţului Argeş, am luat această hotărâre. Cu toate că referatul prefectului judeţului Argeş spune clar, în încheiere, după tot ce motivează: „Vă rugăm să analizaţi oportunitatea demiterii domnului Alexe Nicolaie din funcţia de manager al Spitalului Municipiului Câmpulung şi înlocuirea acestuia cu domnul locotenent-colonel Nicolescu Alexandru Ioan, actualmente medic şef CPU Spitalul Militar de Urgenţă Piteşti.” Nu se referă deloc la numele domnului Aron.”, a divulgat primarul care a fost prima opţiune a prefectului. În orice caz, mai bună decât ce avea spitalul la conducere şi anume câştigătorul unui concurs aranjat de oamenii primarului din comisii.

După Liviu Ţâroiu, care îi tot dă înainte că nu cunoaşte de ce a fost schimbat Alexe, căci infectarea a 16 cadre medicale nu i se pare un argument suficient de solid pentru aducerea unui manager capabil, motivele îi aparţin exclusiv prefectului. „Prima cauză: i s-a imputat că nu a luat măsurile necesare, ca să se evite epidemia în rândul cadrelor medicale. Sunt şi multe altele, dar nu se pomeneşte nimic de persoana domnului Aron.”, se leagă primarul de persoana înlocuitorului, deşi raportul de demitere/suspendare era normal să se refere doar la persoana demisului. 

Dacă tot există un interes al presei faţă de alegerea prefectului Emanuel Soare, Liviu Ţâroiu le-a recomandat jurnaliştilor să-l întrebe direct de ce a optat pentru Aron. „Eu am fost un pic supărat la început, dar mi-am revenit, îmi revin foarte repede, că nu vreau să-mi fac rău mie stând supărat, că la nominalizarea domnului Aron, eu, Liviu Ţâroiu, n-am fost consultat, nici măcar informat, nici măcar prezent la data la care dânsul a fost prezentat la spital, decât prefectul judeţului Argeş. Dacă vreţi să vorbim pe surse, după părerea mea, este o influenţă politică şi o influenţă a unei părţi a oamenilor de afaceri din municipiul Câmpulung. Vă spun constatările ulterioare. O să vedeţi că a fost ajutat din punctul acesta de vedere.”, a susţinut primarul la conferinţa de presă, reţinându-şi ironiile cu care a împroşcat cu două zile înainte, cum că dacă Aron este atât de iubit de toată lumea, îl aşteaptă la concurs. Care va fi organizat numai dacă Alexe pică şi evaluarea anuală, făcută de primar, lucru puţin probabil să se întâmple.    

Şi apoi dacă concursul se ţine tot ca anul trecut, cu „potlogării” pe faţă, cei care nu fac parte din cercul de favoriţi ai actualei puteri mai bine îşi văd de treabă. Indiferent că va conduce până la încheierea procesului prefectului sau până la organizarea concursului post-evaluare, managerul interimar trebuie să îndeplinească condiţia primarului de a fi din interiorul spitalului. Asta ca să nu mai aibă „alte probleme”, nefiind acceptat de cadrele medicale. Aluzie la primirea făcută lui Aron, care ar fi deranjat o puzderie dintre cei învăţaţi cu şefi invizibili. Magda BĂNCESCU    

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!