18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Doi ani şi jumătate, condamnare pentru refuzul de recoltare a probelor biologice

La începutul anului, un cunoscut al oamenilor legii a călcat din nou strâmb şi s-a ales cu un nou dosar penal, iar, zilele trecute, a fost condamnat cu suspendare.

Pe 6 februarie, Florin Oprea, zis „Raţă”, se afla la volanul unui Range Rover, iar, în dreptul unei staţii de maxi taxi din Câmpulung, a fost la un pas să acroşeze un bărbat. Speriat, acesta din urmă a sunat la 112, iar un echipaj de la Rutieră a plecat în urmărirea lui Oprea, pe care au reuşit să-l oprească, cu ajutorul colegilor de la Schitu Goleşti, la Mihăeşti. Fiind bănuit că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost pus să sufle în etilotest, dar a refuzat şi să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal şi permisul suspendat. Trei săptămâni mai târziu, pe 26 februarie, poliţiştii de la Secţia Rurală Schitu Goleşti şi de la Poliţia Câmpulung au definitivat cercetările în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice. După administrarea probatoriului, Florin Oprea a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, după care instanţa a hotărât ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. Pe 12 mai, Judecătoria Câmpulung a admis rechizitoriul Parchetului şi l-a trimis în judecată pe câmpulungean, iar, de la primul termen, l-a şi condamnat. 

Marţi, 9 iunie, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, Florin Oprea a primit o condamnare de 2 ani şi 6 luni, cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata a trei ani. Ca pedeapsă complementară, doi ani după executarea pedepsei, i-au fost interzise drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul trebuie să respecte mai multe măsuri: să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate apreciat ca adecvat de către Serviciul de Probaţiune Argeş; să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. 

Florin Oprea a mai fost obligat să presteze şi muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, având de ales între Primăria Câmpulung şi Complexul de Servicii Comunitare Câmpulung – Centrul Maternal.

Magistratul de caz i-a atras atenţia inculpatului că, dacă, în cursul termenului de încercare, săvârşeşte o nouă infracţiune sau nu îndeplineşte măsurile de supraveghere, i se va revoca suspendarea sub supraveghere a pedepsei primite. A mai dispus ca din pedeapsa principală să-i fie scăzută durata reţinerii, de 24 de ore, din 26 februarie, până în 27 februarie 2020.

Pentru că pedeapsa nu este definitivă, instanţa a menţinut măsura controlului judiciar asupra lui Florin Oprea, care a fost pus să achite cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 800 lei.

Florin Oprea mai e judecat într-un alt dosar, pentru proxenetism. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!