3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

În trei zile, 15 argeşeni au fost confirmaţi cu COVID

Marţi, 26 mai, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Argeş figurau 30 de persoane în carantină instituţionalizată, 128 internate în spital, 113 declarate vindecate, 22 de decese şi 238 diagnosticate pozitiv, cu două mai mult decât în ziua precedentă. Miercuri, 27 mai, situaţia cazurilor COVID-19 în Argeş consemna 21 de persoane aflate în carantină, 127 internate în spital, 117 vindecate de coronavirus, 22 de decese şi 245 diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2, cu 7 mai multe decât marţi. Joi, 28 mai, la ora 13.00, Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunţat că în Argeş sunt 253 de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2, adică încă opt în plus faţă de ziua precedentă.

Instituţia Prefectului a comunicat că, miercuri şi joi, jandarmii şi poliţiştii argeşeni au verificat 2.402 persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Mai mulţi argeşeni au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu, unii fiind depistaţi de oamenii legii că, în loc să stea acasă, erau plecaţi la cumpărături. În acelaşi timp, au fost aplicare avertismente, dar şi amendată cu 1.000 de lei o persoană că nu purta mască într-un supermarket, plus sancţiuni pentru persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Aşa cum ne-a obişnuit, primarul de la Rucăr îi ţine la curent pe localnici despre situaţia epidemiologică din comună. Joi, 28 mai, Ionel Dulamă a informat că din localitate este aceeaşi persoană confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2, fiind internată în spital. 29 de rucăreni se află în izolare la domiciliu, fără a prezenta simptome asociate noului coronavirus, dintre aceştia 24 sunt reveniţi din străinătate, iar 5 au intrat în contact direct cu o parte din aceştia.

Lucrările sunt aproape de final la locaţia din Centrul de Afaceri, unde va fi amplasat aparatul de testare PCR. Amenajarea locaţiei este gata, mai puţin în două camere unde, pentru o mai bună dezinfectare trebuie pus un linoleum pe pereţi, pentru neinfestarea probelor. Cel mai probabil, la începutul săptămânii va debuta instalarea aparaturii necesare detecţiei COVID-19. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!