12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Piteştenii se pot deplasa fără declaraţie în localităţile limitrofe

Instituţia Prefectului Argeş informează că argeşenii cu domiciliul în Piteşti şi localităţile limitrofe, pe timpul stării de alertă, se vor putea deplasa fără declaraţie pe proprie răspundere într-o zonă delimitată după cum urmează: municipiul Piteşti, oraşul Ştefăneşti şi comunele Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Măracineni, Bradu şi Moşoaia.

Hotărârea nr. 18/19 05 2020 a fost luată în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emanuel Soare. Decizia vine pentru uşurarea deplasării persoanelor în zona din jurul Piteştiului, unde se află foarte mulţi agenţi economici, centre comerciale şi unde locuiesc mulţi argeşeni care lucrează în oraş.

Astfel, locuitorii din jurul Piteştiului, din localităţile limitrofe, nu vor mai completa declaraţia pe proprie răspundere pentru a veni în municipiul reşedinţă de judeţ. La fel vor proceda şi piteştenii care doresc să meargă în localităţile din jur: Ştefăneşti, Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Măracineni, Bradu şi Moşoaia.

În plus, persoanele care fac naveta, sau care trebuie să facă deplasări în afara zonei menţionate, în interes de serviciu, pot utiliza adeverinţa de la angajator. Pentru că modelul adeverinţei nu a fost actualizat pentru starea de alertă, deocamdată se poate folosi formularul vechi, care este valabil.

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, explică hotărârea luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru a clarifica unele aspecte din discuţiile apărute în spaţiul public privitoare la „Zona Metropolitană Piteşti”, prefectul Emanuel Soare subliniază din nou faptul că aceasta nu există în prezent. Mai mult, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, creată în 2012, cu acest nume, nu includea comuna Bradu, în schimb avea ca asociat Consiliul Judeţean Argeş – lucru care nu este prevăzut de lege. La acea dată zonele metropolitane nu se puteau crea în jurul unui municipiu de rangul II, cum este Piteştiul. Conform legilor în vigoare, criteriul utilizat pentru delimitarea zonei în care se poate circula fără declaraţie a fost includerea tuturor localităţilor limitrofe Piteştiului, localităţi care au graniţă directă, asigurându-se criteriul contiguităţii spaţiale, pe o rază de maximum 30 de kilometri. Distanţa maximă de 30 de kilometri este stabilită pentru Bucureşti, datorită întinderii localităţii. Judeţele nu pot merge pe această distanţă maximă, deoarece, în anumite situaţii, s-ar depăşi chiar limitele judeţului sau ar include peste jumătate din suprafaţă. Criteriul fundamental este acela al includerii tuturor localităţilor cu graniţă directă faţă de oraşul principal, pentru asigurarea contiguităţii spaţiale. „Tot prin decizia CJSU de luni, Instituţia Prefectului a solicitat Primăriei Piteşti să reiniţializeze toate demersurile legale pentru înfiinţarea zonei metropolitane, în condiţiile legislaţiei în vigoare. Instituţia Prefectului va oferi tot sprijinul necesar ca acest proiect să devină realitate şi să contribuie la creşterea calităţii serviciilor oferite argeşenilor”, a declarat prefectul Emanuel Soare. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!