5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

La Pojorâta, maşină de Jandarmerie, spălată cu ajutorul localnicilor recunoscători forţelor de ordine

Dacă, la începutul pandemiei, sătenii săreau la gâtul autorităţilor care îi ţineau izolaţi, acum sar să le fie de folos  

Recunoştinţa cetăţenilor faţă de forţele de ordine şi medicale aflate în linia întâi în lupta cu coronavirusul îmbracă tot felul de manifestări. Unii dintre români le-au cântat, alţii i-au felicitat, i-au aplaudat, i-au ovaţionat, i-au claxonat, le-au împărţit flori, în cazul medicilor şi asistentelor care n-au dat înapoi în faţa unei boli necunoscute. Un muscelean ne-a trimis, de curând, câteva secvenţe ale unei înregistrări care dovedeşte – în cazul în care, într-adevăr, a fost realizată în zona noastră, aspect în privinţa căruia rămânem rezervaţi, cu toate că, după casele din fundal, ar putea fi strada din Pojorâta – că minoritarii din Lereşti nu sunt cum i-au descris autorităţile. Şi anume răzvrătiţi împotriva legii şi a oamenilor legii, care au descins repetat în sat, ca să-i bage în curţi şi pe cei întorşi din străinătate, care trebuiau să respecte izolarea la domiciliu, timp de două săptămâni, dar şi pe vecinii lor, care hălăduiau prin comună fără un motiv întemeiat. 

Primarul Marian Toader ni s-a plâns că a strigat la ei până i s-a udat masca de atâta răcnet, dar a fost chip să se înţeleagă cu ei?! Ba când funcţionarii Primăriei au mers la domiciliile izolaţilor, neînsoţiţi de jandarmi, ca să verifice dacă sunt acasă, rudarii au prins curaj şi s-au stropşit la aceştia. Probabil, descinderea prefectului Emanuel Soare, cu mascaţii, a produs impresie bună locuitorilor, mai ales locuitoarelor, care au îndreptat imediat telefoanele în direcţia musafirilor, ca să-l pozeze pe tânărul nostru şef de judeţ. Dar şi pe însoţitorii în uniformă, impresionanţi numeric şi prin atitudine, care au deschis calea oficialilor veniţi să inspecteze comunitatea. 

După acest moment, schimbare de comportament la Pojorâta! Cel puţin, asta transmite  scurta filmare expediată redacţiei de un cetăţean, cu o maşină a Jandarmeriei, spălată, susţine el, în satul Pojorâta, cu ajutorul unor localnici. Bănuim că ajutorul oferit s-a vrut recunoştinţa pentru efortul forţelor de ordine de a fi zilnic în stradă, în faţa pericolului, căci nu se ştie câţi infectaţi asimptomatici le ies în cale la fiecare control, riscând să-i îmbolnăvească. Mai ales în aşezări pline de reveniţi din „zone roşii”. Gestul localnicilor extrem de săritori, în antiteză cu săritul cu nerv la autorităţi, de care se văita primarul Toader, pe la începutul stării de urgenţă, te cam lasă fără vorbe. Adică… mare hărnicie pe capul femeii care s-a năpustit cu o cârpă ca să lustruiască în urma bărbatului care manevra jetul de apă. S-or fi revanşând oamenii pentru luatul cu „huo” pe la începutul aplicării măsurilor restrictive, revoltaţi că Primăria, asistată de Jandarmerie, la vizitele în sat, îi forţa să nu depăşească perimetrul curţii. În sfârşit, şi dacă s-a întâmplat la Pojorâta, şi dacă nu s-a întâmplat – deşi expeditorul filmuleţului insistă că acolo a fost realizat, în plină pandemie -, posesorului maşinii să-i fie de bine! „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!