4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

În lupta împotriva COVID-19, trei spitale au primit bani de la Consiliul Judeţean Argeş

În lupta pentru combaterea răspândirii infectării cu virusul COVID-19, Consiliul Judeţean Argeş a alocat o nouă tranşă de bani pentru spitale.

Astăzi, 14 aprilie, a fost convocată de îndată şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Argeş, desfăşurată prin mijloace electronice (on-line), pentru adoptarea proiectului de hotărâre privind actualizarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Judeţului Argeş pe anul 2020.

În urma adreselor şi solicitărilor transmise de unităţile sanitare către Consiliul Judeţean Argeş, s-a aprobat alocarea sumei totale de 1.579,42 mii lei, distribuită astfel:

 Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti – 1.450,00 mii lei, din care:

10.00,00 mii lei, pentru realizarea infrastructurii (Laborator de Biologie Moleculară) necesară punerii în funcţiune şi exploatării aparatului Real-Time PCR utilizat pentru determinarea infectării cu COVID-19, cât şi pentru achiziţia de bunuri şi servicii necesare pregătirii spitalului pentru limitarea răspândirii epidemiei cu COVID-19.

450,00 mii lei, pentru cofinanţarea aparaturii medicale („Sistem Real-Time PCR şi kit pentru detecţia COVID-19”), respectiv suplimentarea sumei de 55 mii lei alocată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Argeă nr. 103/31.03.2020, întrucât ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziţie derulată pentru valoarea aprobată iniţial în sumă de 550 mii lei nu au fost admisibile şi conforme din punct de vedere tehnic şi inacceptabil din punct de vedere financiar.

 Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Andrei” Valea Iaşului – 100.00 mii lei, pentru achiziţionarea de materiale sanitare şi de protecţie în vederea preîntâmpinării infectării personalului medical cu COVID-19. De asemenea, Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iaşului a solicitat suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli cu suma de 25,42 mii lei, reprezentând sponsorizări şi suplimentarea veniturilor din concesiuni şi închirieri cu suma de 3 mii lei, în vederea achiziţiei de materiale sanitare împotriva infectării cu COVID-19.

 Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ştefăneşti a solicitat suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli cu suma de o mie de lei, reprezentând sponsorizare pentru achiziţia de măşti şi echipamente de protecţie împotriva infectării cu COVID 19.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!