Se simte încetinirea elanului achiziţiilor întreprinse de instituţiile bugetare, în această perioadă incertă, în care funcţionarea puţinelor activităţi şi servicii rămase încă deschise publicului este pusă sub semnul întrebării. Şi, totuşi, prin intermediul portalului de profil, am găsit câteva contractări de bunuri pe care cumpărătorii le-au considerat necesare, cu toate că unele nevoi par din categoria „ţara arde şi baba se piaptănă”.
-ADP-ul face dovada vorbei din bătrâni enunţate mai înainte, achiziţionând, pe 12 martie, două porţi de fotbal, cu dimensiunea 7,23 x 2,44 m, Official, cu suport plase şi spate rabatabil. Preţul unei porţi procurate de la SC Marplus SRL, din Sâncraiu de Mureş, se ridică la 5.869,99 lei, rezultând o cheltuială totală de 11.740 lei. Acum, nu zicem că nu erau necesare, dar fotbalul, ca tot sportul, este suspendat şi, parcă mai acum ceva timp, la postul tv local, l-am auzit pe directorul ADP că trebuie să achiziţioneze cloramină sau hipoclorit, pentru dezinfecţia străzilor şi zonelor pietonale, căci stocurile deţinute nu-i sunt suficiente. Iar cloramina cumpărată de ADP n-am găsit-o în SICAP.
-La Cetăţeni, se amenajează un loc de joacă, achiziţia mobilierului realizându-se pe 20 martie, la preţul de 20.866,65 lei. Peneş Curcanu, o firmă din Sebeş – Alba, furnizează pachetul necesar lucrării, care presupune livrarea şi montajul cu echipă autorizată ISCIR a următoarelor echipamente de joacă necesare dotării părculeţului: un balansoar cu figurină; un balansoar pe arc, un carusel pentru 6 persoane; un complex de joacă. Termenul de execuţie a comenzii este de maxim 60 zile de la data comenzii.
-Edilii de la Dârmăneşti caută să-şi pună la punct drumurile, deşi, nefiind zăpadă în această iarnă, starea lor în primăvară n-ar trebui să fie afectată ca în alţi ani. Valoarea celei mai recente achiziţii întreprinse de primarul Ciolan, pe 19 martie, se ridică la 53.918,60 lei. Bani în contul cărora firma din Călineşti, Bilborain Construct SRL, căreia i s-a atribuit direct contractul, trebuie să execute lucrări de reparare a drumurilor cu utilaje (buldoexcavator, cilindru compactor, miniexcavator, dumper), pentru drum secundar, ce constau în: furnizare, transport, nivelare şi compactare a pietrei concasate, reparaţie a căminului (fosă) cu beton, plasa sudată şi cofrag de lemn, prelungirea gardului cu plasă împletită şi ţevi zincate.
-Tot la Dârmăneşti, pe 23 martie, autorităţile au contractat servicii de proiectare, în faza de studiu de fezabilitate sau documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie sau studiu geotehnic. Documentaţia include expertiză tehnică, ridicare topo, documentaţie tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi este necesară unei investiţii planificate de primarul Ciolan: sală de sport la Şcoala Dârmăneşti, în satul de reşedinţă al comunei. Proiectantul ales de Primărie este Consulting Urban Proiect Grup, din Piteşti, care va primi pentru serviciile sale 49.980 lei.
-Firma câmpulungeană Universal Tim Construct a primit încă un contract la Berevoeşti, după colaborările de anul trecut, privind un locaş de cult din localitate. De data aceasta, primarul Florin Bogdan Proca a angajat SRL-ul din municipiu pentru reabilitarea Şcolii Bratia. Lucrarea, încredinţată direct pe 24 martie, se cifrează la 178.500 lei şi include, în afara execuţiei, şi proiectare. Investiţia constă în refacerea acoperişului, reabilitarea interiorului şi exteriorului şcolii, înfiinţarea grupului sanitar, alimentare cu apă la toalete, instalaţie electrică, alei exterioare.
-Autorităţile de la Coşeşti continuă îmbunătăţirile în domeniul alimentării cu apă, contractând servicii de reparaţii şi înlocuirea echipamentelor defecte la sistemele de pompare Leiceşti şi Lăpuşani. Preţul lucrării achiziţionate pe 23 martie se ridică la 17.662 lei, sumă care acoperă costul intervenţiilor de „reparaţie a instalaţiei hidraulice, a rezervoarelor de înmagazinare a apei potabile, montare de ansambluri hidraulice, decolmatare şi spălare a rezervoarelor de stocare a apei. Inclus reglarea debitelor şi presiunii de funcţionare, punerea în funcţiune şi transportul.” Lucrarea descrisă mai înainte va fi pusă în practică de Hidro Clorsistem SRL, din Piteşti, cu care primarul Nicolae Pană a colaborat şi la punerea la punct a unor sisteme similare în localitate. “E.M.”