19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

De la Spitalul Câmpulung, personal medical şi TESA va fi detaşat la noul Spital Mioveni

În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurat astăzi, 25.03.2020, s-au stabilit următoarele măsuri organizatorice care priveşte desfăşurarea activităţii spitaliceşti din judeţul Argeş în perioada Stării de Urgenţă:

-Desemnarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti ca unitate spitalicească cu paturi non-COVID-19 care asigură cazurile medicale de urgenţă pentru judeţul Argeş.

-Desemnarea ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 şi Covid-19 cu comorbidităţi a Spitalului Orăşenesc Mioveni, judeţul Argeş.

-Desemnarea Spitalului de Pediatrie Piteşti ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică SARS-CoV-2/COVID-19 şi Covid-19 cu comorbidităţi.

-Pe perioada stării de urgenţă, pentru judeţul Argeş, preluarea patologiei de boli infecţioase eruptive pediatrice va fi realizată de compartimentul de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, inclusiv profilaxia antitetanică şi antirabică (adulţi şi copii).

-Pe perioada stării de urgenţă, personalul din structurile de primiri-urgenţe ale Spitalului Municipal Curtea de Argeş, Spitalului Municipal Câmpulung şi Spitalului Orăşenesc Costeşti va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilităţi de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcţie de necesităţi, pentru asigurarea serviciului de urgenţă din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni.

-Personalul de specialitate, cât şi personalul TESA, după caz, din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul Orăşenesc Costeşti va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile cu posibilităţi de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcţie de necesităţi conform anexei nr.1, la Spitalul Orăşenesc Mioveni pentru a asigura asistenţa medicală şi liniile de gardă la această unitate medicală.

-Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul Orăşenesc Costeşti urmează să asigure asistenţa medicală pentru cazurile acute în specialităţile stabilite potrivit anexei nr.2.

-Conducătorii unităţilor sanitare cu paturi nominalizate în hotărârea luată în cadrul CJSU de astăzi, care întră în vigoare începând cu data de 28 martie 2020, vor asigura punerea în aplicare a dispoziţiilor prezentei hotărâri, în caz contrar intrând sub incidenţa sancţiunilor prevăzute de lege.

Aceste măsuri vor avea şi două anexe, care sunt un curs de definitivare şi sunt întocmite corespunzător recomandărilor formulate în cadrul videoconferinţelor organizate cu managerii spitalelor şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai MAI, a transmis Instituţia Prefectului Judeţul Argeş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!