Florin Oprea, zis şi „Raţă”, unul dintre cei 23 de indivizi implicaţi în dosarul de proxenetism de la Câmpulung, a comis-o din nou şi riscă să ajungă la închisoare. Pe 6 februarie, anul acesta, aflat la volanul unui autoturism Range Rover, a fost la un pas de a acroşa un bărbat care se afla într-o staţie de taxi din municipiul Câmpulung. Acesta din urmă, suspectând că este ceva în neregulă cu şoferul, a sunat la 112. În urmărirea sa a pornit un echipaj de la „Rutieră”, însă „Raţă” reuşise să iasă din Câmpulung, dând nas în nas, pe DN 73, cu un alt echipaj de poliţie de la Secţia Rurală din Schitu Goleşti.
Urmărire ca-n filme
Bineînţeles că individul n-a oprit la semnalele poliţiştilor şi a rezultat o urmărire ca-n filme până pe drumul judeţean Mihăeşti-Drăghici-Jugur-Poienarii de Muscel. Florin Oprea a fost prins, în cele din urmă, de oamenii legii şi, fiind bănuit că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost pus să sufle în etilotest. Individul a refuzat să fie testat, dar şi să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal şi permisul suspendat. În cursul zilei de 26 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, au continuat cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice. După administrarea probatoriului, Florin Oprea a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Parchetul Câmpulung a cerut magistratului de caz arestarea preventivă a lui Florin Oprea pentru 30 de zile, dar solicitarea a fost respinsă, plasându-l pe bărbat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, până pe 26 aprilie 2020, inclusiv. În acest timp, i s-au impus mai multe obligaţii, inclusiv să nu depăşească limita judeţului Argeş decât cu încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi; să se supună unor măsuri de control, îngrijire sau tratament medical, în special în scopul dezintoxicării; să nu participe la niciun fel de manifestări sau adunări publice; să nu conducă niciun fel de vehicul; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu emită cecuri. În acelaşi timp, i-a fost atrasă atenţia că, dacă încalcă obligaţiile impuse, controlul judiciar îi va fi înlocuit cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore de la pronunţare. “E.M.”