13.5 C
Campulung Muscel
11/10/2024

Dezastrul lăsat în urmă de vijelie, la Câmpulung

Miercuri, 5 februarie, spre joi, 6 februarie, Câmpulungul şi Muscelul au fost sub Cod Roşu şi Portocaliu, fiind prognozate intensificări ale vântului, cu rafale de peste 100-120 kilometri pe oră, viscol puternic, dar şi vizibilitate redusă spre zero. Echipajele ISU, alături de echipe specializate de intervenţie în situaţii de natură electrică, Societatea de Drumuri Naţionale şi personalul SVSU din toate localităţile au fost în alertă şi au acţionat pentru gestionarea evenimentelor generate de fenomenele meteorologice. Vântul puternic a rupt şi scos din rădăcini zeci de copaci, a luat pe sus acoperişurile blocurilor, unele „aterizând” pe maşini, a rupt cablurile de alimentare cu energie electrică. Au fost zone din Câmpulung şi Muscel care au stat fără curent mai multe zeci de ore până angajaţii Electrica au pus la punct reţeaua. 

După dezastrul de săptămâna trecută, când atenţionarea de fenomene hidrometeorologice periculoase a ţinut de miercuri, 5 februarie, de la ora 18.00, până joi, 6 februarie, la ora 8.00, cu viscol puternic, în rafale de peste 80 de kilometri la oră şi vizibilitate redusă, Primăria Câmpulung a contabilizat într-un raport pagubele produse de efectele acestei vijelii.

În cartierul Grui:

-La blocul P24, scara A, din strada General Grecescu, nr. 11, acoperişul a fost smuls integral (şarpanta învelitoare). Au fost avariate patru maşini.

-La blocul P13, scările A şi B, din strada Gruiului, nr. 74 bis, a fost dislocat acoperişul.

-La blocul P31, scara A, din strada Carpaţi, a fost desprins acoperişul din tablă şi prezenta pericol de cădere.

-La blocul P32, scara B, din strada Carpaţi, s-a deteriorat acoperişul.

-La blocul P7, scara A, din strada General Dragalina, s-a dizlocat acoperişul şi era în pericol să cadă.

-La blocul D18, s-a desprins acoperişul, au fost avariate cablurile de electricitate, care au căzut la pământ.

-Pe strada General Dragalina, nr. 1, zona „Vilă”, un brad căzut a avariat conducta de gaze.

În cartierul Vişoi

-La blocul B7, scara B, din Bulevardul I.C. Brătianu, a căzut acoperişul.

-La blocul B9, din Bulevardul I.C. Brătianu, s-a desprins acoperişul şi a spart mai multe geamuri.

-Pe strada General Simonescu, în dreptul blocului B2, chioşcul de ziare a fost distrus în totalitate.

-La blocul C4, scara D, din strada Dumitru Lazea, acoperişul a fost smuls în totalitate.

-Pe Calea Pietroasă, nr. 14B, la familia Grigore Ghe., acoperişul a fost ridicat de vânt; iar la nr. 11, la familia Gheorghe Simona, tabla a fost ridicată de pe casă.

-Pe strada Avram Iancu, nr. 17, s-a produs o gaură în acoperiş.

Cartier Rotunda

-La blocul 4, scara A, din strada Costel Constantinescu, învelitoarea a fost dislocată şi aruncată în faţa blocului.

Zona Centru

-La blocul 4, scara A, din strada Istrate Rizeanu, a căzut acoperişul.

-La Casa de Cultură s-au desprins table din acoperiş.

-Pe strada Constantin Brâncoveanu, nr. 94-96, a căzut acoperişul.

-Pe strada Rahovei, nr. 2, la blocul 3, acoperişul dizlocat a ajuns pe carosabil, rupând mai multe cabluri.

-La Spitalul Municipal au căzut şase brazi.

-La Policlinică, în parcare, a fost rupt un brad.

-În curtea Spitalului TBC, brazii căzuţi au avariat cablurile.

-A mai căzut un brad la Cimitirul Mărcuş.

-La Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, un brad smuls a spart geamurile sălii de sport.

-La Colegiul Tehnic, locaţia din strada Braşovului, nr. 1, s-a dizlocat hidroizolaţia acoperişului tip terasă la clădirea Atelierului Şcoală.

-La Şcoala Nedeleşti, Valea Româneştilor, un brad căzut a deteriorat cablurile electrice.

Serviciul Public Administrarea Domeniului Public şi Privat a funcţionat în regim de urgenţă de miercuri, 5 februarie, până vineri, 7 februarie.

Pe 5 februarie, o formaţie de 6 muncitori, de la Şantier, cu două sărăriţe, o camionetă şi un buldoexcavator, a împrăştiat 100 de tone de material antiderapant, iar altă echipă de 4 oameni a îndepărtat arborii căzuţi pe căile de acces. Aceştia au fost ajutaţi de 6 angajaţi de la Sera de Flori şi Salubritate, care, cu drujbele, au eliminat copacii căzuţi pe domeniul public, lucrând în tură dublă, inclusiv noaptea.

A doua zi, joi, 6 februarie, 11 angajaţi de la Şantierul ADP au adunat resturile căzute pe domeniul public în urma fenomenelor meteo, pe care le-au încărcat în două camionete şi un buldoexcavator.

De la Salubritate şi Sera de Flori, 8 femei au adunat cetina şi resturile vegetale din zonele afectate. În Centru şi cartierele municipiului cele mai afectate de vijelie, alţi 14 angajaţi au deblocat căile de acces şi îndepărtat pomii şi resturile de acoperişuri doborâte de vânt. Au fost puşi la pământ, de 6 drujbişti, şi arborii care prezentau pericol de prăbuşire. Toate mizeriile strânse au fost încărcate în două tractoare cu remorcă şi două autoutilitare pentru transport resturi vegetale, material lemnos şi transport personal.

Vineri, 7 februarie, ADP a continuat acţiunile de îndepărtare a resturilor de la căderea acoperişurilor în cartierele afectate, dar s-a acţionat pentru ridicarea resturilor vegetale în Grădina Publică „Merci”, în curtea Spitalului TBC, a Spitalului Municipal. Aceste ultime informaţii au fost furnizate de Bogdan Pătru, directorul ADP Câmpulung. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!