11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Delegaţia din Mioveni, plecată la Beijing, monitorizată după răspândirea coronavirusului

O delegaţie din Mioveni, formată din 25 de membri, se află, în aceste zile, în China, pentru a participa la un renumit festival de folclor, la Beijing. Deşi toate evenimentele publice din capitala Chinei au fost contramandate cu scopul de a preveni răspândirea noului tip de coronavirus care afectează ţara, organizatorii Festivalului Internaţional al Culturilor, ajuns la a 17-a ediţie, au programat, sâmbătă seara, în districtul Chaoyang din capitala Beijing, un spectacol în care au fost reunite delegaţiile sosite din străinătate, printre care s-a numărat şi cea a oraşului Mioveni, reprezentată de Ansamblul „Plai de Dor”. Delegaţia Mioveniului, care a aterizat cu avionul, miercurea trecută, pe meleagurile asiatice este alcătuită din: viceprimarul Aurel Costache, trei angajaţi ai Centrului Cultural şi 21 de artişti ai Ansamblului „Plai de Dor”, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani. Primarul Ion Georgescu se interesează zilnic de starea de sănătate a celor 25 de argeşeni care reprezintă România la festivalul din Beijing, iar veştile sunt bune, cel puţin până acum, şi sperăm aşa să rămână.

Plecarea argeşenilor spre China a coincis cu declanşarea coronavirusului, pe tărâm asiatic, primele informaţii despre acesta apărând chiar în acea zi. Cum, între timp, cazul s-a extins rapid în China, mai multe oraşe fiind închise şi băgate în carantină din cauza acestui virus, delegaţia argeşeană a fost şi ea chemată în ţară, mai repede decât se prevedea, iar, miercuri, membrii ansamblului şi delegaţia din Primărie va fi acasă. În momentul de faţă, nu sunt niciun fel de probleme cu argeşenii noştri, aceştia fiind zilnic monitorizaţi de autorităţi, ca, de altfel, şi celelalte delegaţii din celelalte ţări. Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, este cel care păstrează în permanenţă legătura cu cei plecaţi în China: „Întreaga delegaţie de la Mioveni se bucură de atenţia gazdelor, toţi membrii fiind în bune condiţii de sănătate. Ţin permanent legătura cu ei, discut cu ei în fiecare zi la telefon. Atât copiii, cât şi adulţii sunt în siguranţă. Li se fac teste de sănătate. Sunt serviţi doar cu preparate specifice bucătăriei europene. Meniurile lor sunt bazate pe foarte multe fructe şi legume. Am vorbit şi cu autorităţile chineze şi cu oficialii de la ambasadă, ca să mă asigur că nu există niciun fel de problemă. Locul unde are loc festivalul se află la o distanţă de 1.400 kilometri, pe calea aerului, de focarul de infecţie cu coronavirus. Legat de noul coronavirus pulmonar, nu generaţi panică! Întreaga delegaţie de la Mioveni este monitorizată suplimentar, toată lumea se simte bine, nu e nimeni speriat. Din contră, fiind mulţumiţi de condiţii, copiii din ansamblu nu au vrut să plece acasă de duminică (n.r. 26 ianuarie)”. Din precauţie, Ion Georgescu le-a cerut membrilor delegaţiei din Mioveni să scurteze perioada de şedere la festivalul din China. Cel mai probabil, argeşenii se vor întoarce la Mioveni pe 29-30 ianuarie, în condiţiile în care ultima zi a deplasării în străinătate ar fi trebuit să fie 2 februarie. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!