11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Doi bugheni condamnaţi, unul, cu amendă, celălalt, cu suspendare

Cercetaţi penal după ce au fost prinşi tăind arbori fără drept din fondul forestier naţional, doi bugheni şi-au recunoscut fapta. Unul s-a ales cu amendă penală, iar celălalt, cu condamnare cu suspendare, rămânând nesoluţionată de instanţă acţiunea civilă a dosarului, formulată de partea vătămată.

Marţi, pe 17 decembrie, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în dosarul în care doi bărbaţi din Bughea de Sus au fost judecaţi pentru tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional. Deuto Abel Florian Văduva şi Valentin George Coşcodaru au încheiat cu Parchetul un acord de recunoaştere a vinovăţiei, pe care instanţa l-a validat, după care a emis sentinţa. Deuto Abel Florian Văduva a primit o amendă de 3.000 de lei, compusă din 150 zile amendă, cuantumul unei zile fiind de 20 lei. Bugheanului i s-a pus în vedere că dacă nu-şi achită amenda, în tot sau în parte, i se înlocuieşte cu un număr corespunzător  de zile cu închisoarea. În acelaşi timp, a fost dispusă confiscarea motoferăstrăului marca Donglip Gasoline SAW, cu care bărbatul a comis fapta.

Celălalt bărbat, Valentin George Coşcodaru a fost pedepsit cu un an şi şase luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata a doi ani. În acest termen de supraveghere, Coşcodaru are de respectat mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În tot acest timp trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Bughea de Sus. 

Amândoi inculpaţii au fost obligaţi să suporte cheltuielile judiciare către stat, fiecare câte 300 lei. 

Acţiunea civilă, formulată de partea vătămată, Ocolul Silvic Câmpulung, urmează să fie soluţionată. Decizia este supusă apelului în termen de 10 zile de la comunicare, cererea urmând să fie depusă tot la Judecătoria Câmpulung. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!