27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Bugetul Spitalului, majorat cu un milion de lei

Ultima rectificare de buget pe 2019 s-a produs săptămâna trecută, pe 12 decembrie 2019, fiind singura posibilitate de a mai face cheltuieli de către solicitanţii ale căror cereri au determinat modificările de natură financiară, pe care le vom prezenta în continuare. Baza schimbărilor în materie de venituri înregistrate de instituţiile subordonate Consiliului Local au constituit-o fie alocările de la bugetul de stat, fie încasări suplimentare din activităţi interne, aşa cum sunt sumele pe care unităţile şcolare le câştigă de la elevii cazaţi în cămin, beneficiari, totodată, şi de servicii la cantină.                   

=Un prim motiv de rectificare a cheltuielilor municipiului l-a constituit o restituire de bani către bugetul de stat. Cei 5.340 lei reprezintă indemnizaţii pentru persoane cu handicap, plătite în anii anteriori şi recuperate în 2019.

=În afara acestui transfer către bugetul naţional, restul solicitărilor provin de la şcoli. Prima dintre acestea aparţine Liceului cu Program Sportiv Câmpulung, care a cerut să-i fie suplimentată alocarea pentru achiziţia unei platforme de săritură în înălţime. Şcoala a beneficiat de la bugetul local de 15.000 lei, insuficienţi pentru achiziţia propusă, prin urmare, a apelat la rezerva locală, pentru a primi 8.210 lei în plus. Economicul Primăriei a identificat ca sursă de finanţare a solicitării LPS excedentul bugetar al anilor trecuţi, care finanţează această cheltuială de capital a capitolului „Învăţământ”.

=O a treia corectură adusă veniturilor municipiului are la bază o decizie a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, care a comunicat Câmpulungului că i s-au repartizat, din defalcarea TVA, 44.750 lei, pentru finanţarea drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă. 

=De la Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfânta Marina” se disponibilizează 2.000 lei, destinată unei cheltuieli de personal la capitolul „Învăţământ”, şi se alocă în acelaşi scop Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel”.  

=Alţi 41.000 lei sunt viraţi de la cheltuielile de personal ale Autorităţilor Publice, pentru a finanţa câteva cheltuieli solicitate de Şcolile „Theodor Aman” şi „Sfântul Iacob” şi Asociaţia „Sfânta Elena Împărăteasa”. Conducerea Şcolii Gimnaziale „Theodor Aman” are nevoie de 6.000 lei pentru verificarea instalaţiei de gaze la două centrale termice, revizie obligatorie, efectuarea verificării ISU, PRAM şi DDD. Iar „Sfântul Iacob” a cerut 20.000 lei pentru dotarea instituţiei cu şase table interactive şi zece laptop-uri, în completarea celor achiziţionate în decembrie 2018. 15.000 lei sunt direcţionaţi către Asociaţia „Sfânta Elena Împărăteasa”, pentru proiectul „Cantina Săracilor”. 

=Printr-un contract de finanţare, încheiat în decembrie 2019, cu Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş, municipiului i se alocă o finanţare de 160.000 lei din bugetul de venituri proprii al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin bugetul O.C.P.I. Argeş, pe anii 2019-2021. Fondurile primite de municipiu servesc efectuării lucrărilor de înregistrare sistematică iniţiate de unităţi administrativ-teritoriale pentru sectoare cadastrale din Câmpulung. Cei 160.000 lei au fost introduşi, sub forma unor credite de angajament, în Programul de investiţii publice (pe grupe de investiţii şi surse de finanţare). 

=Cea mai consistentă sumă care a generat necesitatea votului în Consiliul Local, într-o şedinţă extraordinară, figurează în dreptul Spitalului Municipal Câmpulung. Este vorba, aşadar, de o modificare a bugetului acestei instituţii finanţate parţial din venituri proprii ale municipiului. Modificare constând într-o majorare a veniturilor proprii cu suma de 1.000.000 lei, reprezentând fonduri provenite de la bugetul de stat, alocate în baza contractului încheiat cu Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Odată cu creşterea veniturilor, cresc şi cheltuielile Spitalului, căci banii primiţi au fost repartizaţi astfel: 799.000 lei, pentru bunuri şi servicii şi 201.000 lei, pentru plata personalului. 

=Şi Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung a avut o doleanţă pe final de an, care este mai degrabă o formalitate. Şi anume modificarea surselor de finanţare a lucrării de consolidare a Pavilionului Drăghiceanu, care cuprinde proiectare şi execuţie, inclus în lisa de investiţii a acestui an. TBC a primit o adresă de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi una de la Ministerul Sănătăţii – Cabinetul Secretarului General, prin care transmit instituţiei câmpulungene unele precizări referitoare la modul de alocare a sumelor din bugetul de stat, care finanţează investiţiile în sănătate. Mai precis, alocarea de la bugetul central pentru reparaţiile Vilei Drăghiceanu se diminuează cu 2.000 lei. Prevederea iniţială a rămas aceeaşi, 300.000 lei, diferenţa „pierdută” folosindu-se din excedentul bugetar al anilor anteriori, rămas neutilizat. Şi la Spitalul TBC se produce o majorare a veniturilor proprii, simultan cu o creştere a cheltuielilor, prin repartizarea unor nevoi interne a celor 20.000 lei alocaţi din bugetul de stat, tot ca urmare a contractului încheiat cu DSP Argeş. Banii se duc către cheltuieli de personal, 11.000 lei, şi bunuri şi servicii, 9.000 lei. 

=Încheiem cu şcolile care au înregistrat venituri proprii, pe care, ca să şi le poată trece în buget şi cheltui, aveau nevoie de aprobarea Consiliului Local, ca instituţii susţinute din banii câmpulungenilor:

-La Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” au rezultat 50.000 lei din prestări de servicii şi din alte activităţi şi din cazarea elevilor în internat, venit pe care instituţia şi-a propus să-l consume pentru achiziţia de bunuri şi servicii; 

-Şi Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” a solicitat o majorare de venituri proprii, cu 1.300 lei, rezultaţi din „concesiuni şi închirieri”, bani care se vor folosi tot pentru bunuri şi servicii; 

-Tot pe seama căminului şi a cantinei a obţinut un venit de 10.000 lei Grădiniţa cu Program Prelungit, care intenţionează să-i utilizeze în acelaşi scop menţionat la unităţile de mai înainte. M.B. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!