12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Câţi bani au primit membrii secţiilor de votare din Muscel, pentru prezidenţiale

Pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 11 noiembrie, în Muscel, au fost amenajate 114 secţii de votare, dintre care 26 au fost în Câmpulung. Fiecare a avut câte un preşedinte, un locţiitor, un operator de calculator şi câte şapte membri, în total asigurând funcţionarea secţiilor 1.140 de persoane. 

Preşedinţii, locţiitorii secţiilor de votare şi operatorii de calculator, în numărul de 342, au primit o indemnizaţie de 950 de lei, pentru primul tur de scrutin (contravaloarea a cinci zile de activitate, calculate cu câte 190 de lei pe zi), iar pentru al doilea tur, din 24 noiembrie, vor primi 570 de lei. Astfel, în Muscel, numai cu plata acestor trei categorii, de la toate secţiile de votare (117) s-au cheltuit 324.900 lei, la primul tur al alegerilor, urmând altă tranşă, de 194.940 lei, la al doilea tur, ajungându-se la un total de 519.840 lei.

Ceilalţi membri ai secţiilor de votare au primit la primul tur câte 500 lei, urmând ca la al doilea să ia câte 300 lei. Aceştia au fost reprezentanţi ai partidelor politice care au reprezentare parlamentară (PSD, PMP, PNL, USR Plus, UDMR, Alianţa „Un Om” şi PNRO). La un calcul simplu, cele 798 de persoane au generat o cheltuială de 399.00 lei, numai la primul tur, la care se vor adăuga 239.400 lei, pentru al doilea tur de alegeri, suma totală ajungând la 638.400 lei.

Per total, ce s-a consumat cu primul tur şi ce se va aloca pentru al doilea, numai cu preşedinţii, locţiitorii secţiilor de votare, operatorii de calculator şi membrii secţiilor, suma ajunge la 1.158.240 lei.

În ziua votării, membrii birourilor electorale, operatorii de calculator, precum şi personalul Ministerului Afacerilor Interne, care aplică măsuri de menţinere şi asigurare a ordinii şi liniştii publice sau care este în misiune de pază la aceste birouri, au dreptul la o indemnizaţie de protocol, de 10 de persoane, pentru apă, cafea, gustări.

În afară de acestea, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare au dreptul să primească o zi liberă plătită de la locul de muncă, în ziua următoare datei votării. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!