14.1 C
Campulung Muscel
02/05/2024

Primăria a cumpărat 52 de camere video, pe care le va urmări direct şi Poliţia Municipală

La şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, Liviu Ţâroiu a făcut anunţul referitor la startul acţiunii de montare a celor 52 de camere video, recent achiziţionate. Intenţiile municipalităţii, pentru justificarea unei cheltuieli de 99.960 lei, au la bază o motivaţie constând în reducerea scandalurilor stradale, care au agitat târgul, în acest an, în câteva rânduri, a neregulilor rutiere, cu duiumul scăpate sancţionării, şi a cantităţilor de gunoi. În special, la tomberoane, căci asta îl „arde” cel mai tare pe primar: îngreunarea ghenelor, ocazie pentru operatorul Financiar Urban să solicite o majorare a taxei de salubritate din 2020. Fiind an cu alegeri locale, înclinăm să credem că politicianul candidat la Primărie, Liviu Ţâroiu, nu ne va mări tariful de la începutul anului, ci din a doua jumătate, după ce se va vedea cu sacii de voturi în căruţă. Dar e iminentă o creştere a taxei de gunoi, judecând după bunăstarea câmpulungenilor reflectată în grămezile de resturi care dau pe afara recipientelor. Şi, în special, ce găseşti lângă platforme, mobilierul, molozul şi electrocasnicele vechi, îndreptăţeşte ADP să solicite partea sa din taxa de salubritate, căci ce ridică ADP, când ridică, duce tot în Grui, la staţia administrată de Financiar Urban, şi plăteşte. 

Să vedem ce „brânză” fac Primăria şi, cu precădere, Poliţia Locală, cu ajutorul camerelor video aţintite către ghenele îngropate în gunoi, care este obligatoriu să producă şi bani, nu numai neplăceri. Asta pentru că, susţine Liviu Ţâroiu, s-au achiziţionat camere video ale căror performanţe fac posibilă identificarea locatarilor ori străinilor de zonă, veniţi fuga cu „deşeul greu” la tomberon. În loc să cheme echipa de la Financiar Urban, ca să îl ridice separat de cel menajer. 

În afara considerentelor de menţinere a curăţeniei, deziderat în privinţa căruia avem dubii serioase că se va îndeplini, chiar şi cu această monitorizare profesionistă, şi traficul de calvar este pus pe lista obiectivelor urmărite de inşii din faţa monitoarelor. Deşi din nou avem o îndoială că vor curge amenzile pentru şoferii care permanent forţează semafoarele, trecând cu viteză criminală în timp ce pietonii sunt angajaţi în trecerea străzii. Sau parcările haotice a căror disciplinare întârzie, din cauză că n-au sosit mult aşteptatele parcometre, cumpărate de la jumătatea verii. Pesemne, acum se fabrică şi de aceea durează atât livrarea lor Primăriei Câmpulung, care putea taxa bine mersi şoferii aproape o jumătate de an din 2019. Dar ce-i atâta grabă, dacă n-a fost cu parcările de reşedinţă, cu care au fost băgaţi în priză câmpulungenii de vreo doi ani, de când regulamentul de taxare a început să testeze inteligenţa aleşilor?! 

Cât priveşte descărcările de adrenalină ale muşchiuloşilor cu eticheta de interlopi, în care se încinsese tărâţa în această vară, parcă s-au mai domolit de când mascaţii au o jumătate de normă la Câmpulung. Însă nu strică o măsură de siguranţă în plus, graţie noului sistem de supraveghere a cărui implementare a fost anunţată scurt de primar: „Suntem în curs de montaj, montăm 52 de camere de luat vederi. Am montat camere performante. (n.r. Poliţiştii naţionali) ne-au cerut ca ei să poată prelua de la noi semnal şi să aibă vizualizare directă Poliţia Municipală, ca să poată interveni rapid.” Astfel, Poliţia Locală, pe care primarul o nenoroceşte punând-o să urmărească înregistrările a 52 de camere, va împărţi vizionarea cu Poliţia Municipală. Contractul pentru extinderea sistemului video a fost câştigat, pe 24 octombrie 2019, de firma câmpulungeană Pet Electric Global SP SRL, la preţul de aproape 100.000 lei. Contractul atribuit direct prestatorului local constă în „furnizare şi montaj al sistemului de supraveghere video stradal, compus din 50 de camere video de exterior varifocale 5MP, 2 camere video ANRP 2 MP, repartizate în 13 locaţii diferite pe teritoriul localităţii, plus programare şi punere în funcţiune.” M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!