0.2 C
Campulung Muscel
19/04/2024

Olimpica internaţională de la „Carol I”, Ioana Tuţu, primită de colegi într-o atmosferă de gală

Colegii şi profesorii de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” au întâmpinat-o cu flori şi o mică surpriză pe Ioana Tuţu, întoarsă de la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, desfăşurată la Chişinău. Elevă în clasa a XI-a a Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, Ioana Tuţu, îndrumată de profesoara Mihaela Grigorescu, a ocupat primul loc pe podium, la etapa Naţională a Olimpiadei de Limba Franceză, ceea ce i-a asigurat participarea la Olimpiada Internaţională, care s-a derulat între 27 şi 30 septembrie, la Chişinău, în Republica Moldova, unde a obţinut premiul întâi la proba orală şi premiul doi la proba scrisă (eseu).

„Pentru mine, această experienţă a venit cu multe emoţii constructive şi mă bucur că am reuşit să-mi fac părinţii şi profesorii mândri de mine şi să mă întorc acasă cu un rezultat bun. Am avut emoţii mai mari decât de obicei, însă eu consider că am dat tot ce a fost mai bun şi, din punctul meu de vedere, lucrarea mea a avut şanse foarte mari şi la premiul întâi. În continuare, voi lucra la Limba Franceză cu aceeaşi pasiune ca până acum şi voi continua să fac tot ceea ce mă face fericită.”, le-a transmis eleva de la „Carol I” celor prezenţi în careul şcolii, veniţi să o felicite.

Cea care, de aproape trei ani, îi îndrumă paşii Ioanei Tuţu este profesoara Mihaela Grigorescu. Ea nu a însoţit-o în Republica Moldova, dar a fost sigură de reuşita elevei sale. „Un rezultat extraordinar şi o felicit din toată inima pe Ioana. Vreau să spun că această competiţie a presupus un nivel de muncă ridicat, realizat de ambele părţi, foarte multă pasiune şi, nu în ultimul rând, încrederea că vom putea ajunge aici. Ceea ce aş vrea să transmit elevilor este că nimic nu se poate realiza fără multă muncă, fără a lucra cu pasiune. Etapa anterioară a fost cea care ne-a solicitat, întrucât, ca orice examen la acest nivel, presupune şi depăşirea unor temeri. Dar vă spun cu toată sinceritatea că am avut încrederea că va fi aici. Ne-am bucurat de sprijinul întregii echipe a Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, al colegilor noştri, al domnilor directori şi ne-am simţitl efectivl ca într-o familie în acest colegiu.”, a transmis Mihalea Grigorescu, profesoara Ioanei. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!