-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Spitalul Municipal continuă să cumpere aparatură 

 

O altă licitaţie derulată la Spitalul Municipal priveşte achiziţia de aparatură, în continuarea celor procurate direct, în această vară, de la furnizori. Am relatat recent despre cele patru analizoare care au intrat în dotarea instituţiei de sănătate publică ale cărei intenţii sunt de modernizare pe mai departe şi din acest punct de vedere. Pe 14 august 2019, responsabilii de domeniul achiziţiilor publice au lansat, prin intermediul SICAP, invitaţia firmelor interesate de a face oferte avantajoase pentru aparatura pe care Spitalul Câmpulung doreşte s-o cumpere. Şi anume două microscoape de laborator, un analizor de hematologie 6-diff cu autoloader, un analizor de bacteriologie, un incubator de transport NN şi o bancă de sânge cu o capacitate de 170 litri. Valoarea totală estimată a produselor aflate pe agenda de cumpărături se cifrează la 456.771,98 lei.

Licitaţia pentru achiziţia unui incubator şi a unei bănci de sânge, anulată 

Cumpărătorul a impus condiţia preţului cel mai scăzut, dispozitivele căutate fiind prezentate pe portalul destinat achiziţiilor publice cu următoarele valori estimative: 

1.Microscopul de laborator (2 bucăţi): 27.000 lei; 

2.Analizor hematologie 6-diff cu autoloader: 168.000 lei;  

3.Analizor bacteriologie: 200.000 lei;

4.Incubator transport NN: 45.773,35 lei;

5.Banca de sânge 170 l: 16.000 lei.   

După cum am remarcat, achiziţia a fost împărţită în loturi, pe fiecare tip de aparatură, procedura finalizându-se, pe 10 septembrie, numai pentru primele trei, pentru celelalte, formalităţile urmând a fi reluate. În prima etapă, cea de depunere a ofertelor, încheiată pe 26 august, au fost anulate loturile 4 şi 5, incubatorul şi banca de sânge, comisia deliberând pentru loturile 1, 2 şi 3. Va vinde microscoapele planificate de Spital firma Elta 90 Medical Research SRL, din Bucureşti (preţ 26.995,15 lei), în timp ce pentru analizorul de bacteriologie a fost acceptată oferta Mediclim SRL, tot din Bucureşti (preţ 167.790 lei). În schimb, pentru analizorul de hematologie, cumpărătorul a avut de ales între ofertele depuse de Clini-Lab SRL, din Târgu Mureş, şi Top Diagnostics SRL, din Bucureşti. A fost aleasă cea din urmă, în valoare de 155.937,60 lei.  „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!