19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Sentinţa prin care vicele de la Bălileşti trebuie să primească 54.000 euro daune, atacată

La câteva zile de la pronunţarea instanţei în cazul viceprimarului de la Bălileşti, care a fost victima unui accident de circulaţie, şoferul vinovat şi firma de asigurări au făcut recurs. Apelul se va judeca pe 11 noiembrie 2019, la Curtea de Apel Piteşti.

La doi ani de la accidentul din faţa Primăriei Bălileşti, Judecătoria Câmpulung a dat sentinţa. Procesul s-a derulat după procedura simplificată, solicitată de conducătorul auto, care s-a făcut vinovat de producerea incidentului din vara lui 2017. Atunci, Ion Voican ajungea de urgenţă la spital, după ce a fost victima unui accident rutier, provocat de Ion Marius Baciu, din Mioveni. Acesta din urmă a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi maşina pe care o şofa a pătruns pe acostament, acolo unde mai multe persoane stăteau de vorbă, chiar în faţa Primăriei Bălileşti.

La începutul acestui an, Ion Marius Baciu a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, firma de asigurări Euroins România Asigurare – Reasigurare SA fiind parte responsabilă civilmente. În proces, alături de alesul local Ion Voican, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti s-a constituit parte civilă, pentru recuperarea cheltuielilor ocazionate de internarea vicelui. 

Decizia în cauză a fost luată de Judecătoria Câmpulung pe 5 iulie. Ion Marius Baciu a primit 10.000 lei, contravaloarea a 200 de zile amendă, calculate cu câte 50 de lei fiecare. Dosarul a fost definitivat şi pe latura civilă, adică firma de asigurări trebuie să plătească Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti suma de 14.474,23 lei, daune civile, iar lui Ion Voican suma de 54.000 euro, din care 4.000 euro, daune materiale, şi 50.000 euro, daune morale.

Cum decizia instanţei de la Câmpulung nu a fost definitivă, a fost atacată cu apel de Ion Marius Baciu, dar şi de Euroins România Asigurare – Reasigurare SA, primul, pe 10 iulie, iar societatea, pe 16 iulie. Dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti, care a stabilit un prim termen pe 11 noiembrie 2019. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!