15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Paul Ion Marin susţine ideea reînfiinţării unei formaţii a Primăriei şi Consiliului Local Primarul din Stoeneşti nu vrea echipă de fotbal „politizată” în comună

Bun gospodar, atent la tot ce se întâmplă în comună şi la ceea ce-şi doresc oamenii, primarul comunei Stoeneşti, Paul Ion Marin, nu a lăsat deoparte pe lista sa de investiţii proiecte legate de activităţile sportive, cultural-artistice şi recreative. Aşa au apărut în localitatea pe care o păstoreşte de ani buni un teren de sport, cu suprafaţă sintetică, vestiare şi nocturnă, un loc de joacă pentru copii, un loc de agrement pentru localnici, şi nu numai, dar şi o scenă în aer liber.

De la focar de infecţie, la loc de distracţie şi agrement

Toate acestea au apărut pe un loc viran, situat pe malul Dâmboviţei, unde localnicii depozitau gunoaiele. Acum, totul e schimbat, iar în zona respectivă se vor organiza, pe 1 septembrie, manifestările prilejuite de „Ziua comunei”. „Era un focar de infecţie acolo. Am făcut împreună cu ceilalţi membri ai adminstraţiei locale, cu fonduri proprii, un teren sintetic de sport, cu nocturnă, pentru mai multe discipline, cu vestiare, duşuri, canalizare, un loc de joacă pentru copii şi, e în lucru, o scenă în aer liber. E şi terenul mare, pe care se poate juca fotbal în competiţii naţionale. Le-am făcut şi grătar, cu bănci şi apă curentă. Ziua comunei este pe 1 septembrie, dar începem pe 31 august, cu Memorialul „Pr. Gheorghe Cotenescu”. Pe lângă programul destinat adulţilor, am pregătit, pentru că vreau să-i bucur şi pe cei mici, filme pentru copii, tot acolo pe stadion, pe un ecran foarte mare. Nu am pus pe hârtie programul, mai avem de lucru la el, că programul îl faci după bani.”, ne-a declarat primarul din Stoeneşti. Acesta a mai adăugat că nu mai are în vedere organizarea concursului internaţional de parapantă din lipsă de fonduri.  „Atunci când am ţinut-o, Nicolescu a zis: fă, că te ajut, te sprijin cu tot”. El mi-a adus toate echipajele, cu băi mobile, a finanţat inclusiv mâncarea pe 10 zile la toată lumea. Cu cine mai poţi discuta acuma să faci chestii din astea?”, se întreabă Paul Ion Marin.       

CS Stoeneşti, nu „Contabilitatea Stoeneşti”

Edilul din Stoeneşti vrea să susţină în viitor apropiat şi o echipă de fotbal a comunei, aşa cum s-a mai întâmplat, dar nu e interesat de un parteneriat public-privat, mai ales când la mijloc e vorba şi de politică. „Echipa de fotbal am înfiinţat-o acum 6 – 7 ani, iar când au început să iasă discuţii din cauza banilor – chiar de la Consiliul Judeţean ni s-a zis să ne vedem de treabă, să lăsăm echipa în pace -, ne-am dat deoparte. A luat-o cel care a avut fabrica de mobilă, a ţinut-o un an de zile, iar după aceea s-a desfiinţat, nu a mai putut s-o finanţeze. Acum, băieţii de la USR, după câte am înţeles eu, vor să formeze o echipă de fotbal, dar nu vreau să transform administraţia localităţii în cauze politice. Băiatul care se ocupă de USR la noi în comună zice că ar fi lucrat cu unul mare de la USR Bucureşti şi el vine, pentru că părinţii sunt de aici, să facă şi o echipă de fotbal. Asta este o echipă privată „Contabilitatea Stoenești”. Nici nu-i las pe teren, eu ştiu că la înscriere îţi cere să ai teren. Ei puteau să vină frumos la noi, să închirieze terenul, la care eu, părerea mea, ar fi trebuit să le răspund aşa: „Asta este o echipă privată. Dacă vreţi să facem o echipă a localităţii Stoenești, să i se zică Clubul Sportiv Stoeneşti. Eu o să fiu alături de voi în echipă şi o să fac parte şi din Consiliul de Administraţie. Nu eu, o persoană din partea administraţiei, o persoană din partea Consiliului Local, ca să putem să vă ajutăm, să vă sprijinim măcar cu un sponsor, măcar cu terenul. Vă pun la dispoziţie un microbuz, să vă ducă în deplasare. Se poate face o chestie din asta, dar dacă voi continuaţi să fiţi o echipă privată, de propagandă electorală, eu vă spun să vă duceţi unde aţi zis, la Cetățeni sau Dragoslavele, pe stadion. Lucrul este clar!”, a mai precizat edilul din Stoeneşti. 

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!