15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Autorităţi faceţi ceva! Strigăt disperat al unei mame din Câmpulung: „Copilul meu e dus la prostituţie şi drogat!”

Povestea fetelor răpite, violate şi apoi ucise cu sânge rece de criminalul odios din Caracal a şocat şi revoltat o ţară întreagă. Nepăsarea şi incompetenţa autorităţilor în a gestiona astfel de cazuri, corupţia generalizată şi un sistem de justiţie bolnav au indignat opinia publică, scoţând la iveală situaţii similare, cu tinere răpite şi date pe mâinile traficanţilor de carne vie. Părinţii unei fete de 15 ani, din Câmpulung,  care a dispărut de şapte ori în ultimul an, racolată pentru prostituţie şi drogată, au venit, sâmbătă, la Caracal, pentru a face cunoscut cazul fiicei lor, acuzând că Poliţia nu a căutat-o. Copila este în prezent internată într-un centru de urgenţă, transmite Mediafax.

„Mi-a spus că a fost dată…”

Mama adolescentei a declarat jurnaliştilor în faţa casei ororilor că fata ei, Daria, a fost racolată de o reţea de proxeneţi, dintre multele existente în Câmpulung, apoi drogată şi obligată să se prostitueze. Deşi femeia ar fi anunţat Poliţia, oamenii legii ar fi refuzat să o caute. „Pe 30 mai, a plecat de acasă. Pe 31, am spus de dispariţie. Timp de 12 zile, nu am primit niciun rezultat. Mergeam dimineaţă, seară, noapte pentru a o găsi, pentru că, de la Poliţie, când am declarat dispariţia, mi s-a spus că ei nu au personal care să meargă pe teren după ea. Adică fata mea era catalogată ca… la 15 ani. (…) Apoi am primit o informaţie, unde s-a şi dovedit că a fost şi cu cine a fost, dar bineînţeles că se clasează şi e caz de dispariţie închis total. Copilul meu e dus la prostituţie şi drogat. Am fost forţaţi de împrejurări, ca să îmi ştiu copilul în siguranţă, am sunat Direcţia pentru Protecţia Copilului Piteşti şi au venit şi au luat-o, pentru că nu o mai ştiu în siguranţă acasă. Copilul acum urmează să dea o declaraţie la DGSAPC Piteşti. Încă nu ştiu ce a declarat sau dacă a declarat ceva, vineri…joi. Din ce am apucat să vorbesc cu ea, mi-a spus că a fost dată…Sunt trei persoane, le-a spus şi numele, iar una dintre ele e cea care m-a sunat pe mine şi mi-a spus unde este copilul şi să mă duc să-l iau. Despre celelate două nu cunosc amănunte.”, a declarat Marioara, mama Dariei. 

A fost racolată de la şcoală

Calvarul femeii ar fi început acum un an, în perioada martie – aprilie, când fata ar fi fost racolată prima dată, de la şcoală, de gruparea de proxeneţi. De-atunci, copila ar fi dispărut de-acasă de şapte ori, de fiecare dată cu aceeaşi indivizi. Părinţii fetei cred că în această situaţie se află multe tinere, însă cazurile au fost ţinute sub tăcere. „Un copil racolat, drogat, cu creierul spălat, la 15 ani. În Câmpulung asta se întâmplă. Nu suntem singurii părinţi, dar, probabil, celorlalţi părinţi le e ruşine să spună. Am depus nenumărate plângeri la Poliţie, avem trei plângeri la DIICOT Piteşti, pentru trafic de persoane şi prostituţie, însă nu am primit niciun răspuns până acum. Am vorbit cu un domn de la DIICOT şi mi-a spus că nu au nicio dovadă. Problemele au apărut în 2018, sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie. Atunci a plecat prima dată de-acasă şi tot atunci am şi aflat că se droghează, a spus şi cine îi dă drogurile, a fost prinsă de nenumărate ori cu aceşti indivizi. A fost racolată de la şcoală, de la şcoala generală. A ajuns cumva dependentă de droguri, cerându-i organismul şi pentru asta face orice. Ea povesteşte…Am găsit-o şi cu domnul comisar de la Câmpulung, într-un bloc, vizavi de uşa lui. Făcuse un culcuş undeva jos şi ea dormea acolo. Noi, când am găsit-o, era murdară, nu ştiţi în ce hal era!”, a mai spus, cu lacrimi în ochi, mama fetei, care este internată în prezent într-un centru de urgenţă.

„Nu se ia nicio măsură şi nu se face absolut nimic!

Femeia a mai precizat că a venit la Caracal pentru a face cunoscut cazul fetiţei sale şi pentru a reclama neputinţa şi ignoranţa autorităţilor vizavi de astfel de situaţii, sperând ca pe viitor să nu se mai întâmple aşa ceva. „Nu se ia nicio măsură şi nu se face absolut nimic! Oamenii aceştia sunt în libertate şi nu se ia măsuri împotriva lor. Poate eu nu mai pot să îmi salvez copilul de dependenţa aceasta, dar poate mai sunt alţi părinţi care mai pot să-i salveze dacă s-ar face ceva, pentru că totul se cercetează superficial. Îi duce la interogatoriu, ei declară ce vor şi-atât! În rest, nu se face absolut nimic! Vreau să fie pedepsiţi cei care au racolat-o pe fiica mea, se ştiu toate numele şi să plătească toţi cei vinovaţi. Poliţiştii nu spun nimic…Am mers acum, ultima oară când a dispărut, cu un domn comisar să o căutăm prin diverse locuri şi mi-a spus că nu există suficient personal care să se ocupe de astfel de cazuri. Poliţiştii o cataloghează pe fata noastră ca femeie uşoară, nu stau să se gândească că noi nu suntem o familie depravată, ne cunoaşte toată lumea în Câmpulung. Avem o situaţie materială bună, copilului nu i-a lipsit absolut nimic. E copil!”, a încheiat mama adolescentei din Câmpulung. Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!