19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Militari musceleni, câştigătorii concursului „Cel mai bun pluton” – etapa pe Divizie

În perioada 23 – 26 iulie 2019, la Focşani, s-a desfăşurat etapa pe Divizia 2 Infanterie „Getica” a concursului aplicativ-militar „Cel mai bun pluton”. Competiţia, organizată de Biroul Educaţie Fizică Militară din Direcţia Instrucţie şi Doctrină a Statului Major al Apărării, se adresează unităţilor de instrucţie din întreaga ţară şi s-a află la a doua ediţie. Întrecerea de la Focşani a fost câştigată de un pluton din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, care a reprezentat Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmisegetuza”.

Şase probe de concurs

Concursul aplicativ-militar „Cel mai bun pluton” reprezintă o activitate complexă de instrucţie prin care sunt verificate cunoştinţele de pregătire militară generală, capacitatea motrică, deprinderile şi priceperile utilitar-aplicative acumulate în procesul de instruire. Competiţia constă în parcurgerea pe jos, cu echipamentul militar complet, a unui itinerar de 15 kilometri, într-un cadru tactic care a cuprins abordarea a şase secvenţe de instruire: primirea misiunii la hartă; trecerea printr-o zonă de teren contaminată; aruncarea grenadelor de mână, de exerciţiu, la precizie; luarea legăturii radio cu postul de control şi raportarea locului de staţie cu ajutorul hărţii; executarea tragerii cu armamentul individual din dotare; rezolvarea unei probleme de instrucţie sanitară şi transportarea rănitului. La etapa pe Divizia 2 Infanterie „Getica”, desfăşurată la Focşani, clasamentul a fost următorul:

-Locul  I: Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza” (pluton din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”);

-Locul  II: Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”;

-Locul III: Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat pe 26 iulie la sediul comandamentului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, cupele medaliile şi diplomele fiind înmânate de locţiitorul comandantului unităţii din Focşani, colonel Cornel Traian Scurt. „Concursul a reprezentat un bun prilej pentru a scoate în evidenţă nivelul de instruire atins şi lecţiile identificate în urma abordării secvenţelor parcurse. Să-i felicităm şi să le urăm mult succes la etapa următoare, pe Forţele Terestre!”, a declarat, la final, colonelul Scurt.

”Un pluton puternic, care nu ştie să piardă!”

Printre militarii care au făcut parte din plutonul câştigător s-a numărat şi dublu campion mondial la Kickboxing, Irinel Bădulescu, care, la scurt timp după concurs, a anunţat victoria pe o reţea de socializare. „Competiţia „Cel mai bun pluton” etapa pe divizie… Locul I vine la Câmpulung, la Batalionul 30 Vânători de Munte. Trei zile alături de o echipă tânără şi puternică. Un pluton cu militari tineri, majoritatea trecuţi puţin peste 20 de ani, sportivi de performanţă, atleţi, multiplii campioni naţionali, foşti fotbalişti legitimaţi, tânăr medaliat la naţionalele de kaiac-canoe, handbalist, iar eu dublu camion mondial la Kickboxing. Un pluton puternic, care nu ştie sa piardă! Am alergat alături de ei şi am rămas frumos surprins când am văzut cum se oferă să ajute militarii care dau semne de oboseală. Am fost ajutat… Am văzut în aceşti colegi/camarazi cei mai puternici militari, cei mai buni trăgători, cei mai buni la aruncat grenade… Motivaţia se citea în ochii lor… îşi doreau victoria. Asta a făcut să câştigăm această competiţie!”, este mesajul postat de Irinel Bădulescu pe Facebook. A.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!