25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Boncoi lucrează din nou cu Zeus, pentru a asigura comunei o sursă alternativă de alimentare cu apă

Primarul Ion Boncoi pregăteşte una dintre investiţiile mari, programate în 2019, şi anume: sursă alternativă de alimentare cu apă a comunei Valea Mare Pravăţ. Cea mai importantă etapă birocratică, premergătoare punerii în practică a lucrării, a fost rezolvată. Adică executantul a fost desemnat în cadrul procedurii derulate prin intermediul site-ului destinat achiziţiilor publice, procedură debutată în luna ianuarie a acestui an. Mai precis, pe 25 ianuarie 2019, autorităţile vecine au postat anunţul referitor la investiţia planificată, iar pe 24 iulie 2019, după o jumătate de an, a fost anunţat câştigătorul, cunoscuta societate piteşteană Zeus SA. Şeful Executivului de la Valea Mare Pravăţ nu este la prima colaborare cu agentul economic câştigător şi de această dată, foarte prezent în Muscel, mai cu seamă cât la conducerea Consiliului Judeţean era Constantin Nicolescu.  

Condiţii de trai mai bune, alegători mai mulţumiţi 

Cum precedentul parteneriat, tot în domeniul reţelelor de utilităţi, consumat, dacă nu greşim, cu un deceniu în urmă, l-a mulţumit pe Boncoi, acesta a ales să lucreze cu acelaşi constructor. Contractul, încheiat pe 23 iulie 2019, cu ofertantul câştigător, prevede nu numai execuţia lucrărilor, ci şi serviciile de proiectare în faza de proiect tehnic şi detalii de execuţie. În ceea ce priveşte proiectarea, cerinţele autorităţii contractante, Primăria Valea Mare Pravăţ, pe care le aflăm graţie informaţiilor publice prezentate în SICAP – site-ul de licitaţii organizate de instituţiile bugetare -, au impus celor interesaţi să elaboreze documentaţia având la bază studiul de fezabilitate şi legile în vigoare în această materie. Cât priveşte intervenţiile propriu-zise în teren, „scopul investiţiei îl reprezintă înfiinţarea unei surse alternative de apă la Valea Mare Pravăţ, în vederea creşterii calităţii vieţii, a modernizării localităţii şi dinamizării dezvoltării economice.” Potrivit autorităţii care a comandat lucrarea, „obiectivul general al acestui studiu de fezabilitate are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi accesului la infrastructura de apă, prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apă în concordanţă cu practicile şi politicile Uniunii Europene: 8crearea unei surse alternative de apă, care va contribui la diminuarea tendinţelor de declin social şi economic şi la îmbunătăţirea nivelului de trai în zona menţionată; 8îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru populaţia rurală şi stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural, prin reducerea decalajelor rural – urban.”

Invitaţia adresată constructorilor de edilii din comuna învecinată punctează şi „obiectivele specifice preconizate a fi atinse prin realizarea acestei investiţii, în aria de proiect: 8dren de captare apă: 200 m; 8reţea de aducţiune: 720 m; 8conductă golire dren: 21 m; 8prag consolidare talveg: gabion L = 25 m, H = 2,5 m, l = 0,5 m.” Autorităţile locale prezintă şi un rezumat, în termeni tehnici, al obiectivului ce trebuie realizat, detaliind principalele repere ale investiţiei: „Front de captare – captare subterană prin dren. Sursa de alimentare cu apă o constituie acviferele freatice cantonate în aluviunile pârâului Argeşel. Captarea apei se va asigura prin executarea unui dren de 200 m lungime, situat în versantul drept al pârâului Argeşel şi care va asigura debitul necesar de 10l/s. Drenul va fi prevăzut cu 4 cămine de vizitare şi întreţinere. Contorizarea volumelor de apă prelevate din subteran se va realiza cu ajutorul debitmetrului existent în incinta staţiei de clorinare. 

Construcţia drenului este compusă din: 8Conductă de drenaj din PVC SN 8, L=200 m, cu fante pe jumătatea superioară (unghi 180 °). Conducta are diametrul de 250 mm, cu suprafaţa activă de 4 dm2/ ml;  8Geotextil filtrant 160 mp, cu următoarele caracteristici: rezistenţă statică la poansonare 4400 N, permeabilitate pe verticală 75 l/ m2/ s, grosime 3, 3 mm, masa 385g/2;8Filtru invers cu 3 sorturi, începând de la conducta drenantă în exterior: sort 7-15 mm, cu grosime de 0,3 m, sort 3-7 mm, cu grosime de 0,3 m, sort 0,1-3 mm, cu grosime de 0,4 m; 8Geotextil impermeabil, 1.100 mp; 8Cămine de vizitare, 4 bucăţi, cu H= 4,00 m, Di = 1,20 m, prevăzute cu capac şi rama din fontă şi trepte de acces.

Reţeaua de aducţiune: din dren, apa va fi transportată în staţia de clorinare printr-o conductă de aducţiune din polietilenă de înaltă densitate, în lungime de 720 m, diametru de 180 mm şi Pn 6 bar. Conducta se va monta pe un strat de nisip de 10 cm grosime şi se va acoperi cu un strat de nisip de 15 cm grosime peste generatoare.”, sunt condiţiile tehnice în care se va realiza investiţia propusă de Boncoi. 

Pentru obţinerea contractului deosebit de atractiv s-au luptat patru ofertanţi, toţi cu notorietate. Iată care au fost cele patru asocieri de firme care şi-au disputat lucrarea de la Valea Mare Pravăţ: SC Zeus SA (lider de asociere), reprezentată de Gheorghe Marica, şi SC Romproiect Grup SRL, reprezentată de Adrian Berbecaru, ambele din Piteşti; SC Conteh Barengott SRL (lider de asociere), din Târgovişte, reprezentată de Elena Cristina Păduraru, şi asociaţii săi, SC Ratelen Construct SRL, din Cetăţeni, reprezentată de Elena Răuţoiu, şi SC Saltus Provia 2012 SRL, din Piteşti, reprezentată de Daniela Neacşu; SC Building Construction MEA SRL (lider de asociere) şi SC Building Design 2000 Top SRL, ambele societăţi cu sediul social în Bucureşti, reprezentate de Magdalena Emilia Alexandru; SC Global Ports’s Services (lider de asociere), din Eforie Sud, reprezentată de Eugen Adrian Dabija, şi SC Vest Instal SRL, din Călăraşi, reprezentată de Valentin Dima. 

Ion Boncoi a optat pentru prima dintre cele patru asocieri înscrise la startul licitaţiei, conduse de Zeus SA, a cărei ofertă câştigătoare s-a cifrat la 1.550.407,56 lei. Contractul s-a încheiat pe 23 iulie 2019. 

Zeus a mai prins o lucrare de canalizare, la Boteni

Înainte de a fi declarat oficial executantul sursei alternative de apă în comuna lui Boncoi, aceeaşi societate din Piteşti a fost anunţată câştigătoarea unui contract comparabil ca valoare, la Boteni. Şi tot pentru o intervenţie în domeniul reţelelor de utilităţi. Pe 17 aprilie 2019, primarul Vasile Leau a scos la licitaţie obiectivul „Extinderea reţelei de canalizare a apelor uzate menajere în comuna Boteni”, pe care autoritatea contractantă o sintetizează astfel: „Extinderea canalizării urmăreşte reţeaua stradală a localităţii. Reţeaua de canalizare proiectată are lungimea de 2.026,10 m, iar pentru extinderea acesteia se vor executa următoarele lucrări: reţele de canalizare, staţii de pompare, cămine de vizitare.”

Lucrarea a fost estimată de proiectant la 1.411.361,42 lei, cu un adaos de 29.869 lei, pentru organizarea de şantier. Încheierea procedurii de selecţie a firmei executante a canalizării la Boteni s-a produs pe 12 iulie 2019, când a fost prezentat câştigătorul, Zeus SA, al cărui preţ s-a cifrat la 1.433.170,82 lei. În afara agentului economic piteştean reprezentat la licitaţie de Gheorghe Marica, au participat la procedură încă două societăţi: SC Building Construction MEA SRL (Magdalena Emilia Alexandru) şi SC Promek Tools SRL (Theodor Pandrea), ultima din Bascov.  

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!