19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Ciupercile le-au stricat vacanţa

 

Doi soţi din Câmpulung, profesori de meserie, au ajuns, în urmă cu câteva zile, în stare gravă, la spital, după ce au mâncat ciuperci cumpărate de ocazie. Cei doi au primit tratament de urgenţă, iar acum sunt în afara oricărui pericol. Ciupercile de sezon au fost cumpărate de la un rudar din Valea Bădencii, în timp ce se aflau la ţară, şi nu prezentau indicii cum că nu ar fi comestibile. Din contră, cel care le culesese din pădure i-a asigurat că nu sunt probleme cu ele, pentru că are experienţă în domeniu. Femeia a gătit ciupercile pentru masa de prânz şi, la câteva ore după ce au mâncat, i-a apucat o stare de rău general, cu ameţeli şi stări de vomă, diaree. Au încercat să se „doctoricească” singuri, însă starea de rău nu a dispărut ci, din contră, s-a agravat, fiind evidente simptomele unei intoxicaţii alimentare. În cele din urmă, ajunşi la capătul puterilor, au solicitat ajutorul unui vecin, care i-a transportat la spital aproape în stare de inconştienţă. 

Cei doi soţi au primit îngrijiri medicale de urgenţă şi, după o noapte petrecută în spital, au plecat acasă pe picioare, nu înainte de a jura că nu se vor mai atinge de ciuperci „de ocazie”. Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, medicii recomandă consumul de ciuperci din centre autorizate pentru că cele culese direct din natură, considerate de obicei comestibile, nu mai prezintă garanţie, putând suferi mutaţii genetice, ce le fac să devină dăunătoare pentru organismul uman. 

Musceleanul de pe bulevard

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!