22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Atenţie cu cine staţi de vorbă şi cui deschideţi uşa! Înşelătoriile sunt la modă şi fac ravagii în tot judeţul

Niciodată, hoţii n-au fost mai inventivi ca astăzi, când şi tehnologia pare să fie de partea lor. Folosindu-se de mici „trucuri”, escrocii reuşesc să păcălească zeci de persoane credule, care se lasă uşor conduşi de tertipurile lor. După ce metoda „Accidentul” a cam expirat, infractorii au găsit rapid noi metode de a vă lăsa cu buzunarele goale, „Coletul” şi „Judokanul” fiind cele mai răspândite în ultima perioadă. Poliţiştii argeşeni desfăşoară, de la începutul săptămânii trecute, activităţi pentru prevenirea şi combaterea metodelor de înşelare a încrederii sau furt care implică împrietenirea ori acordul victimei. 

Potrivit oamenilor legii, au fost informate peste 100 de persoane vârstnice, la cinci asociaţii de proprietari şi la o asociaţie de pensionari din oraşele şi municipiile judeţului. Activităţile vor fi derulate şi în această săptămână, fiind vizate informarea persoanelor vârstnice sau din categorii vulnerabile. Metode ca “Accidentul”, “Coletul”, “Pomana”, “Instalatorul” sau alte pretexte sunt folosite de persoane rău-voitoare, care câştigă încrederea victimelor şi pătrund, cu acceptul persoanelor vătămate, în locuinţele acestora, observând unde sunt păstrate sume de bani sau obiecte de valoare. „Vă recomandăm ca, în situaţia în care aveţi în familie rude cu vârsta înaintată, să purtaţi discuţii cu aceştia privind felul în care pot fi abordaţi. Totodată, recomandăm ca aparţinătorii să poată fi contactaţi oricând, pentru ca persoanele vârstnice să poată verifica susţinerile celor care le pretind sume de bani, indiferent de pretext. În ceea ce priveşte accesul în imobile, recomandăm ca, înainte de a permite accesul, persoanele care pretind acest lucru să fie legitimate, iar pretextul verificat amănunţit. Pentru instrumentarea dosarelor privind această categorie de infracţiuni, atitudinea comunităţii care să se împotrivească unor asemenea manifestări de îndată ce află despre ele, precum şi sprijinirea poliţiştilor pentru prinderea făptuitorilor, s-au dovedit de un real folos.”, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş. 

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!