22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Tânărul din Bughea de Sus, care a atacat poliţiştii cu toporul, rămâne în arest

Săptămâna trecută, un tânăr din Bughea de Sus a fost arestat preventiv după ce a înjurat, a ameninţat şi a atacat cu toporul un echipaj de Poliţie. Acesta a contestat decizia Judecătoriei Câmpulung, dar Tribunalul Argeş i-a respins contestaţia ca nefondată. Astfel, până în jurul datei de 7 iulie, va sta în arestul preventiv al IPJ Argeş.

Oamenii legii au fost chemaţi pe 6 iunie, în jurul orei 20.00, în Bughea de Sus, în zona „La Dobrescu”, acolo unde doi localnici s-au luat la ceartă, iar apoi la bătaie, după ce au băut zdravăn. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii de la Postul de Poliţie Rurală Bughea de Sus au intervenit pentru a stinge conflictul. Pentru a-i despărţi pe cei doi scandalagii, agenţii au folosit spray-ul din dotare. Unul dintre scandalagii, Gabriel Cruceru, de 38 de ani, s-a dus acasă şi s-a întors cu un topor, ameninţând pe toată lumea, inclusiv pe poliţiştii care au aplanat conflictul. În acel moment, unul dintre agenţi a fost nevoit să folosească arma din dotare. A tras câteva focuri în plan vertical şi, dacă agresorul nu s-a potolit, apoi către acesta din urmă, pe care l-a rănit în gamba stângă. Cruceru a fugit acasă, refuzând să primească îngrijiri medicale. Într-un final, a ajuns la spitalul din Câmpulung, tot cu scandal, unde a fost îngrijit la Compartimentul Primiri Urgenţe. Medicul de gardă a constatat că glonţul a trecut pe lângă os şi nu a atins nimic care să-i afecteze gamba dreaptă. Pe lângă picior, i-a fost imobilizată şi mâna dreaptă, care prezenta o tumefacţie. Cadrele medicale i-au recomandat să rămână internat, sub supraveghere, dar scandalagiul a refuzat, plecând din spital pe propria răspundere, cu promisiunea că va reveni a doua zi, pentru completarea investigaţiilor, dar nu s-a întâmplat aşa.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ultraj şi l-au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore.

Pe 8 iunie, Gabriel Cruceru a fost adus la Parchet pentru audieri, după care a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis ca bărbatul să petreacă următoarele 30 de zile, până pe 7 iulie 2019, inclusiv, în spatele gratiilor.

Gabriel Cruceru a făcut apel la decizia Judecătoriei Câmpulung, recursul judecându-se pe 11 iulie. Magistratul Tribunalului Argeş i-a respins cererea ca nefondată, şi l-a pus să plătească 100 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.

Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!