22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Prefectura nu i-a permis primarului de la Godeni să asigure transport pentru sătenii domiciliaţi la distanţă de secţii

A doua zi după alegerile europarlamentare, s-a iscat o controversă în Consiliul Local Godeni, reunit pentru şedinţa ordinară a lunii mai. Cu toate că intuia şi motivul, şi răspunsul, reprezentantul PNL la nivelul autorităţii deliberative a localităţii s-a manifestat contrariat, drept pentru care a solicitat explicaţii Executivului, de privarea votanţilor de mijlocul de transport de care beneficiau la alte alegeri. N-a mai fost cazul pe 26 mai 2019, când sătenii dornici să ajungă la secţiile de votare de pe cuprinsul comunei au fost lăsaţi să se descurce pe cont propriu. În apărarea consătenilor mai în vârstă, aflaţi cu domiciliul la distanţă de punctul de votare şi lipsiţi de posibilitate de transport, consilierul Ion Aldea a interpelat conducerea Primăriei pe tema omisiunii care nu prea aduce a coincidenţă la nişte alegeri la care PSD era avantajat de o prezenţă cât mai scăzută. 

Ca de obicei, primarul Ion Pădureanu a avut explicaţiile la el. „Am vorbit cu firma de maxi-taxi ca să efectueze trei curse, dar am sunat la Serviciul Juridic de la Prefectură şi mi-au spus că nu se poate.”, a justificat edilul şef de ce la alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pentru justiţie alegătorii au fost lăsaţi să meargă pe jos. Deşi, la alt fel de alegeri, de fapt, la fiecare scrutin de alegeri, după cum a precizat consilierul opoziţiei, s-a putut. După cum nu s-a putut nici compensarea interdicţiei de a apela la mijloacele de transport ale firmei contractate, pentru acţiunea electivă, prin amenajarea unei secţii de votare în satul cel mai îndepărtat. 

„Atunci, să facem o secţie de votare şi la Malu.”, le-a propus Ion Aldea oamenilor Primăriei responsabili de organizarea evenimentului şi asigurarea tuturor condiţiilor pentru ca cetăţenii să-şi exercite dreptul de vot fără impedimente, aşa cum sunt şi cele legate de distanţă. „Secţiile de votare se organizează în funcţie de numărul de locuitori şi în funcţie de distanţă. Vom vedea dacă se poate.”, a replicat cel chestionat, lăsând „în aer” subiectul. Probabil că nu se va putea până la următoarele alegeri, cele prezidenţiale, când social-democraţii trag nădejde ca frigul să mai tempereze elanul votanţilor anti-PSD, scoşi din case, în afara motivaţiei electorale, şi de vremea excelentă din duminica alegerilor. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!