19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Agresorul poliţistei din Vultureşti vrea să scape de arestul preventiv

Aşa după cum v-am informat, în seara zilei de 21 mai 2019, în cătunul de rudari Mâzgana, comuna Vultureşti, pe fondul unui conflict mai vechi şi al consumului de alcool, a avut loc un scandal, în care o altă poliţistă a fost agresată în timp ce încerca să-şi facă datoria, adică să aplaneze conflictul între două familii. Trebuie să precizăm faptul că atitudinea poliţistei este demnă de apreciat, ţinând cont că a intervenit în scandal chiar dacă este însărcinată. Agresorul a fost arestat preventiv, dar acum vrea să fie cercetat în libertate.

Reamintim că cele două familii implicate s-au luat mai întâi la ceartă, aruncându-şi vorbe de ocară, după care s-au luat la bătaie, la încăierare participând, deopotrivă, femei şi bărbaţi. La un moment dat, unei pirande i s-a făcut rău şi a leşinat, astfel că a fost solicitată, prin 112, intervenţia unui echipaj medical. La faţa locului a ajuns o ambulanţă SMURD, de la Mioveni, urmată de un echipaj de Poliţie de la Secţia Rurală din Hârtieşti. În timp ce femeia suferindă era pe targă şi primea îngrijiri, un individ din tabăra adversă s-au năpustit să o atace, încercând să o tragă de păr şi să o lovească. O poliţistă, agent şef adjunct, a intervenit să o apere pe pacientă, însă spiritele s-au inflamat şi mai mult.

Combatanţii au început să se îmbrâncească, să se ameninţe şi să înjure, iar poliţista, prinsă la mijloc, a încercat să-i liniştească pe scandalagii. Nu a reuşit, aşa că a făcut uz de spray-ul lacrimogen din dotare. Gestul l-a iritat la culme pe unul dintre scandalagii, Vasile Tiberiu Fieraru, care a lovit-o pe poliţistă şi i-a rupt uniforma. La faţa locului au fost chemate întăriri şi, în cele din urmă, scandalul a fost aplanat. Poliţista care a fost bruscată este însărcinată în 5 luni, însă ea nu ezitat nicio clipă în a-şi face datoria. Un gest demn de toată lauda, care ar trebui să le dea de gândit acelor oameni în uniformă care mimează meseria de poliţist! În urma cercetărilor, tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Agresorul a făcut recurs şi a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar sau cea a arestului la domiciliu, termenul de judecată a apelului fiind programat pentru data de 14 iunie 2019.

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!