19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

ADEVĂRUL CREŞTIN (continuare din numărul trecut)

 

 

Cap. III

COPIII ÎN CĂMINUL CREDINŢEI

1.Rostul sau poziţia copiilor în căminul credinţei

Psalmul 127; Geneza 1.28

f)Copiii – „lăstari de măslin”

În Psalmul 128 găsim o altă înfăţişare a rostului pe care-l au copiii într-o casă a credinţei. Astfel, în versetul 3 citim: „copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale”. Măslinul era folosit odinioară pentru cununile sau pentru coroanele oferite biruitorilor în momente de sărbătoare, ca un semn al slavei şi al biruinţei recunoscute de ceilalţi. Nu era vorba doar de câştigarea biruinţei, ci de încoronarea biruinţei câştigate, pentru mărturia adevărului la porţile cetăţii. Tot astfel, cel credincios capătă prin copii aceste ramuri de măslin, ca un simbol pe de o parte al rodniciei vieţii de familie şi pe de altă parte al slavei, al biruinţei şi al părtăşiei sfinte în atmosfera de familie. Copiii, ca nişte lăstari de măslin în jurul mesei, nu sunt o pagubă, ci o coroană de slavă, de biruinţă şi de belşug, o cunună a vieţii de părtăşie.

g)Copiii – „podoaba caselor împărăteşti”

O altă expresie se află în Psalmul 144:12, unde citim: „Fiii noştri sunt ea nişte odrasle care cresc în tinereţea lor; fetele noastre ca nişte stâlpi săpaţi frumos, care fac podoaba caselor împărăteşti”. Această expresie ilustrează, între altele, frumuseţea, podoaba sau farmecul viu al casei, care reprezintă mai mult decât bogatele obiecte de lux sau belşugul din casele împărăteşti. În adevăr, deşi casele împărăteşti strălucesc prin obiecte scumpe, adevărata frumuseţe nu este dată de obiectele neînsufleţite, ci de fiii şi fiicele care sunt ca nişte stâlpi săpaţi frumos, ce împodobesc. O casă plină cu copii născuţi după rânduielile sfinte reprezintă mai mult decât palatul unui împărat în care se adună lucruri scumpe.

O astfel de casă, condusă după rânduielile Cuvântului lui Dumnezeu, va străluci prin belşugul spiritual al moştenirii pe care o va aduce fiecare dintre copii, prin răsplătirea oferită mamei (care înseamnă echilibru, armonie), prin „biruinţă la porţi”, acest ascendent în relaţiile sociale cu lumea, cât şi printr-o atmosferă de armonie şi de frumuseţe vie, pe care cu adevărat o dau copiii născuţi după rânduielile lui Dumnezeu.

2.Răspunderea familiei pentru naşterea copiilor (1 Corinteni 6:12-20)

Al doilea aspect important îl constituie răspunderea familiei faţă de naşterea copiilor. Este un aspect deosebit de delicat, o problemă dificilă, devenind chiar un examen greu, la care multe cupluri rămân fie corigente, fie repetente. Practica nepotrivită în ce priveşte naşterea copiilor reprezintă un eşec al intereselor lui Dumnezeu şi o pierdere, ireparabilă pentru familie, a tuturor binecuvântărilor lui Dumnezeu legate de moştenire, răsplătire, biruinţă, autoritate, slavă, părtăşie sau alte lucruri care ar trebui să umple un cămin după rânduielile Cuvântului lui Dumnezeu. În abordarea acestui subiect avem nevoie de „încingerea coapselor minţii noastre” 1 Petru 1:13, pentru a înţelege bine voia lui Dumnezeu. Unele lucruri s-ar putea să apară nepotrivite, dar fiecare are libertatea ca, în dependenţă de Dumnezeu, să primească ceea ce consideră că Domnul îi rezervă în această privinţă.

În ce priveşte naşterea copiilor, pot fi două moduri de viaţă opuse, două căi largi care sunt în acelaşi timp greşite, iar între aceste căi largi, există o cale îngustă, folosită de puţini oameni, calea care respectă Cuvântul lui Dumnezeu în principiu şi în amănunte de viaţă.

     (continuare în numărul viitor)

Publicat din cartea ,,Căminul credinţei sau familia” de Ion Socoteanu şi cu acordul autorului.

Adunarea Creştină Betel Câmpulung, strada Matei Drăghiceanu, nr. 3,  

Câmpulung Muscel. 

Telefon contact: 0745.021.424

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!