22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Argeşul, sub cod galben de precipitaţii abundente

Şapte judeţe din Sudul ţării sunt sub atenţionare de cod galben de precipitaţii însemnate şi manifestări de instabilitate atmosferică accentuală.

Informarea meteorologică este emisă pentru perioada 16 mai, ora 10.00, şi până pe 19 mai, ora 10.00. În acest interval, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, între 15 şi 25 de litri pe metrul pătrat şi, pe arii restrânse, 35-40 de litri pe metrul pătrat.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi un cod galben, cu cantităţi de apă însemnate şi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, care vizează şi judeţul Argeş. Averse cu caracter torenţial (cantităţile de apă depăşind 25 de litri pe metrul pătrat, putând ajunge şi la 50 de litri pe metrul pătrat), descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi grindină, aceste fenomene fiind aşteptate între 16 mai, ora 12.00, şi 17 mai, ora 6.00.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!