5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

După rejudecare, Profesorul de la Jugur, condamnat definitiv pentru folosirea prostituţiei infantile

Profesorul de la Şcoala Jugur, Ion Popescu, a fost condamnat, definitiv, pentru folosirea prostituţiei infantile, de Curtea de Apel Piteşti, la închisoare cu suspendare, după ce, în vara anului trecut, Tribunalul Argeş îl achitase. Prin sentinţă, bărbatul trebuie să facă muncă în folosul comunităţii, dar să suporte şi cheltuielile efectuate de stat cu cercetarea şi judecarea sa.

Poliţiştii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat, pe 3 noiembrie 2016, trei percheziţii domiciliare într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor şi pornografie infantilă de către M.S.C., de 50 de ani, afacerist din Bascov, Alis Nicoleta Bărăitaru, de 17 ani, elevă, din Bughea de Sus, Ion Popescu, de 51 de ani, cadru didactic, şi Ştefan Nedelcu, de 71 de ani, ambii din Câmpulung.

Ion Ppescu, profesor în învăţământul primar la şcoala din satul Jugur, a fost trimis în judecată, la Tribunalul Argeş, încă din luna februarie 2017, sub acuzaţia de folosirea prostituţiei infantile, parte vătămată în acest dosar fiind minora Deniz Elena H., în vârstă de 14 ani. După mai multe termene de judecată, încheiate cu amânarea deciziei din diferite motive, la ultima înfăţişare, pe 5 iunie 2018, Tribunalul Argeş a schimbat încadrarea juridică din 9 infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată într-o singură infracţiune. Cu această, instanţa a hotărât achitarea profesorului Ion Popescu, încetarea de drept a măsurii controlului judiciar luată împotriva lui, plus că a fost absolvit de plata cheltuielilor judiciare, care au fost stabilite la 1.300 de lei.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti a contestat decizia Tribunalului, iar săptămâna trecută, pe 9 mai, Curtea de Apel a dat sentinţa definitivă. Astfel, după rejudecare, Ion Popescu a primit o condamnare de un an, pentru folosirea prostituţiei infantile, cu suspendarea executării pe durata a doi ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, profesorului i s-a impus să respecte mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Argeş sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Tot pe parcursul termenului de supraveghere, lui Ion Popescu i s-a impus să presteze 60 de zile, muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei sau Consiliului Local Câmpulung. În plus, ca pedeapsă accesorie, i-au fost suspendate drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Bărbatului i-a fost atrasă atenţia că, dacă nu respectă măsurile şi obligaţiile impuse, îi va fi revocată suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Şi, cum e normal, a fost pus să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat (la fond şi urmărire penală), în sumă de 1.300 de lei. Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă.

Ceilalţi implicaţi în dosar şi-au primit pedepsele cu mult înainte. 

Pentru Alis Nicoleta Bărăitaru a fost stabilită măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de şase luni, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de minori, dar şi pentru proxenetism.

Ştefan Nedelcu şi M.S.C. s-au ales cu amenzi penale, pentru că şi-au recunoscut vinovăţia. Ştefan Nedelcu a primit 180 de zile amendă, în valoare de 2.700 de lei, iar M.S.C., 270 de zile amendă, în sumă de 5.400 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea prostituţiei infantile. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!