15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Reparaţia casei în care Ţâroiu vrea să cazeze medici, estimată la 543.000 lei

Conform obiceiului de a împăna ordinea de zi cu urgenţele ivite suplimentar subiectelor pregătite pentru şedinţa de Consiliu Local, joia trecută, două chestiuni au fost anunţate în plus de Liviu Ţâroiu, înainte de a purcede la treabă: taxele de păşunat, care musai intrau în vigoare la 1 mai, şi cifrele unei investiţii de renovare a unei case a Primăriei, situată pe strada Maior Gâldău, la numărul 28. În decembrie, primarul a primit de la proiectant documentaţia necesară reparaţiei acestui imobil compartimentat în trei apartamente şi o garsonieră, care vor servi ca locuinţe de serviciu. Clădirea de pe strada Maior Gâldău, fosta „Casă Cenuşe”, construită după proiectul arhitectului Dimitrie Ionescu Berechet, cuprinde două corpuri, unul mare şi altul mai mic, ocupat de un chiriaş.  

După patru luni, şeful Executivului a supus atenţiei Consiliului documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru modernizarea şi extinderea imobilului, cu solicitarea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, care se prezintă astfel. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la 630.035,48 lei, din care construcţiile şi montajul, adică lucrarea propriu-zisă, 542.738,99 lei. „Imobilul situat în strada Maior Gâldău, nr.28, este construit, conform documentelor, în anul 1920, iar, în prezent, se află într-o stare de degradare avansată, atât ca urmare a faptului că este nelocuit de aproape nouă ani, cât şi a vechimii acestuia.”, motivează raportul Investiţiilor scumpătatea lucrărilor, reieşită din D.A.L.I.-ul comandat şi plătit de Primărie, ca să ştie cu ce sumă să se pregătească pentru organizarea licitaţiei. După repararea şi extinderea casei, care va avea şi mansardă, Ţâroiu vrea să cazeze în ea doctori sau alţi specialişti care vor dori să lucreze la Câmpulung. Să sperăm că nu specialişti din subordinea sa, de care municipiul se poate lipsi bucuros. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!