5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Agresorii poliţiştilor, judecaţi în libertate

În cazul de ultraj de la Drăghici, cercetările continuă, cu agresorii în stare de libertate. Cel care a agresat o poliţistă a fost eliberat din Spitalul Penitenciar Jilava, după ce a contestat decizia de prelungire a arestului preventiv, emisă de Judecătoria Câmpulung, iar al doilea a încheiat cu procurorul de caz un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Costel Anghel şi Gheorghe Popescu sunt acuzaţi că au agresat doi agenţi de poliţie, care încercau să-şi facă meseria, în prezent, cei doi fiind judecaţi pentru ultraj. În dosarul în care este acuzat Costel Anghel, parte vătămată este Ana Maria Pitulan. În cazul lui Gheorghe Popescu, ajutorul de Post de la Aninoasa, Sorin Gheorghe Georgescu, este parte vătămată.

Agresorii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pe 18 martie, a doua zi, Judecătoria Câmpulung a fost de acord cu cererea Parchetului şi a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Muscelenii au contestat decizia la Tribunalul Argeş, sperând să fie cercetaţi în stare de libertate, însă instanţa superioară le-a respins cererile, ca nefondate, şi a menţinut arestul preventiv dispus de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpulung.

Costel Anghel, judecat sub măsura controlului judiciar

Aproape de termenul de expirare a arestului preventiv, agresorii au apărut în faţa instanţei Judecătoriei Câmpulung. Pe 12 aprilie, magistraţii au hotărât menţinerea arestului preventiv pentru inculpatul Costel Anghel, respingând solicitarea lui de continuare a cercetărilor sub control judiciar. Bărbatul s-a adresat Tribunalului Argeş, contestând această decizie. Instanţa superioară a amânat luarea deciziei, după ce doi judecători s-au abţinut de la soluţionarea cauzei, plus că a fost solicitat Penitenciarului Spital Jilava un referat medical, în cazul în care inculpatul nu se poate prezenta la înfăţişare. Marţi, 23 aprilie, Tribunalul Argeş a stabilit înlocuirea arestului preventiv, pentru Costel Anghel, cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, acesta fiind şi momentul în care bărbatul a fost pus în libertate. 

Cât timp se află sub această măsură, Costel Anghel trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte în faţa judecătorului de Cameră Preliminară şi în faţa instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare Argeş, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de Cameră Preliminară sau a instanţei de judecată; să nu se apropie de persoana vătămată, Ana Maria Pitulan, şi să nu comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nicio cale. În caz că nu respectă aceste condiţii, bărbatului i s-a pus în vedere că măsura controlului judiciar i se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Bărbatul din Mihăeşti a fost trimis în judecată pentru ultraj, urmând să fie stabilit un prim termen al procesului.

Celălalt suspect şi-a recunoscut vina

Celălalt suspect, Gheorghe Popescu, este şi el în libertate. Eliberarea lui din arestul preventiv al IPJ Argeş a fost dispusă de Judecătoria Câmpulung pe 15 aprilie, chiar când înceta de drept această măsură. La acelaşi termen s-a dezbătut şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat de Gheorghe Popescu cu Parchetul Câmpulung, bărbatul fiind cercetat pentru infracţiunea de ultraj împotriva lui Sorin Gheorghe Georgescu. Instanţa a fost de acord cu această înţelegere şi a stabilit următorul termen pentru data de 6 mai.

Indivizii au intrat în atenţia oamenilor legii după un incident petrecut pe 10 martie, în satul Drăghici, comuna Mihăeşti. Atunci, o persoană a sunat la 112, spunând că într-un bar din localitatea amintită s-a ivit un conflict spontan între trei bărbaţi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Secţia de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, care au încercat să aplaneze conflictul, dar au fost agresaţi în timp ce încercau să-şi facă datoria. Situaţia a scăpat de sub control, iar în ajutorul echipajului rural au venit colegii de la Poliţia Câmpulung. O agentă agresată a ajuns cu o ambulanţă la Spitalul Câmpulung, iar mascaţii au pornit în căutarea agresorilor.

Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!