19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Aproape cinci ani de detenţie pentru insul care a violat o bătrână bolnavă

Încă de la primul termen, instanţa s-a pronunţat în cazul bărbatului din Câmpulung, care a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu. Este vorba de Gheorghe Poşa, de 60 de ani, care, la sfârşitul lunii ianuarie 2019, a intrat fără drept în locuinţa unei femei de 68 de ani, tot din municipiu, cu care a întreţinut relaţii sexuale împotriva voinţei acesteia. Pe 7 februarie 2019, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în ziua următoare, a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea preventivă. Dosarul cauzei a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care a propus trimiterea bărbatului în judecată, ceea ce s-a şi întâmplat.

4 ani şi 10 luni pentru viol şi violare de domiciliu

Pentru faptele sale, Gheorghe Poşa a fost condamnat, vineri, 19 aprilie, de magistraţii Judecătoriei Câmpulung la 4 ani şi 10 luni de închisoare, cu executare în regim privativ de libertate. Pedeapsa a rezultat după contopirea celor 4 ani şi 6 luni, primiţi pentru viol, şi a unui an, pentru violare de domiciliu. Magistratul de caz a stabilit ca, din pedeapsă, câmpulungeanului să-i fie scăzută perioada reţinerii şi arestării preventive, din 7 februarie 2019, la zi. În acelaşi timp, s-a menţinut starea de arest preventiv a inculpatului.

Ca pedeapsă complementară, după executarea închisorii, lui Gheorghe Poşa i-au fost interzise drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi acela de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani. Aceleaşi drepturi i-au fost suspendate, ca pedeapsă accesorie, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa privativă de libertate va fi executată sau considerată ca executată. 

Partea vătămată, Eugenia Crucin, nu s-a constituit parte civilă, în schimb, condamnatul trebuie să suporte cheltuielile de spitalizare ale acesteia, solicitate de Spitalul Municipal Câmpulung, în sumă de 428,61 lei, şi cheltuielile judiciare către stat, în valoare de 800 lei. 

Instanţa a mai dispus prelevarea de la inculpatul Gheorghe Poşa a probelor biologice, în vederea introducerii profilului genetic al acestuia în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Cunoştea victima din perioada în care a stat cu chirie în zonă

Potrivit anchetatorilor, totul s-a petrecut în seara zilei de 25 ianuarie 2019. Femeia, Eugenia Crucin, în vârstă de 68 de ani, locuieşte, împreună cu fratele ei, într-o căsuţă modestă, lipsită de utilităţi, în zona Spitalului TBC, pe strada Lt.col. N. Popp, ce duce spre Grui şi apoi, mai departe, spre Bughea de Jos. În ziua cu pricina, ea era singură acasă şi nu a avut nicio şansă în faţa bărbatului dezlănţuit, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În ianuarie, Gheorghe Poşa tocmai primise de la Primăria Câmpulung o garsonieră în blocul 17, din cartierul Vişoi, în care să stea cu chirie. Până atunci, el a mai locuit, tot cu chirie, la Bughea de Jos, în zona Mălin, şi la Câmpulung, în apropierea Spitalului TBC, la circa 300 de metri de femeia pe care a batjocorit-o. 

„O ştia pe femeie din vedere. Trecea deseori pe-acolo, atunci când se ducea la Bughea de Jos. În plus, chiar dacă primise o garsonieră în blocul 17, el tot se mai folosea de casa de lângă Spitalul TBC. Aşa a ajuns să o cunoască pe victimă, dându-şi seama, totodată, că e o femeie vulnerabilă.”, ne-au declarat surse din rândul anchetatorilor.

Când a aflat că e căutat de Poliţie, a fugit în Germania

După ce victima a ajuns la spitalul din Câmpulung, a fost sesizată Poliţia, care a demarat cercetările în vederea depistării şi reţinerii făptaşului pentru a putea fi tras la răspundere. Iniţial, oamenii legii au avut în vedere mai mulţi suspecţi, printre care şi Gheorghe Poşa, cărora le-au trimis citaţii în vederea audierii. Când s-a trezit cu „hârtia” acasă, individul amintit anterior a plecat în Germania, la muncă, în construcţii, pe filiera unor angajatori locali. Poliţiştii şi-au dat seama că acesta este omul pe care-l căutau şi de-aici lucrurile au fost simple. Au luat legătura cu angajatorii bărbatului, iar aceştia l-au „repatriat”, spunându-i că au de lucru pentru el acasă. Gheorghe Poşa este recidivist, el fiind condamnat în trecut de două ori pentru tâlhărie. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!