Spre deosebire de Mărgărin Blidaru, pe care Liviu Ţâroiu îl menajează părinteşte, punându-l să asigure relaţia instituţiei cu mondenul câmpulungean – ca să nu-şi boţească costumele de firmă -, omologul său de la Godeni e chinuit rău de tot. După deszăpezire, şanţuri, gropi, drumuri, câini, fântâni şi puţuri nepotabile, bălării şi asistaţi social, colegii consilieri i-au trântit lui Dorel Rumînescu încă una în cârcă. Tot din categoria „relelor” localităţii, unde am remarcat că s-a votat, în luna dragostei, o hotărâre în premieră, privitoare la violenţa domestică. Cel puţin, la Câmpulung nu s-a adoptat aşa ceva până acum, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva recenta normă de Consiliu are la bază o situaţie particulară a comunei. Adică, la Godeni, s-or fi bătând mai mult ca în alte părţi bărbaţii cu nevestele, părinţii cu copiii, de s-a impus o reglementare în acest sens, chiar o echipă de intervenţie constituită la nivelul administraţiei publice locale.
Echipa mobilă de intervenţie numără 12 oameni: 4 de la Primărie, 5 de la Biserică, 2 medici de familie şi şeful Postului de Poliţie
În timp ce vicele Blidaru era trimis la pupat de doamne şi domnişoare, împreună cu prezentabilul şef al ADP-ului, Bogdan Pătru, secundul lui Ion Pădureanu s-a pricopsit cu violenţa domestică din comună pe cap. Uite cum unii norocoşi fac pe Cupidonii sau pe vestitorii primăverii, în timp ce ghinioniştii lor colegi de la ţară trebuie să se bage în bătăile din familie. Vorba aceea, nici în casa ta nu mai poţi să te încaieri cu consoarta, ca tot omul, obosit, după serviciu (sau după cârciumă), că te trezeşti peste tine cu echipa de intervenţie a Primăriei! Care nu conţine „decât” 12 membri: patru angajaţi ai Primăriei – cu viceprimar şi şefa S.V.S.U. -, patru popi de-ai noştri, ortodocşi, plus unul al Creştinilor după Evanghelie, doi medici de familie şi şeful Postului de Poliţie.
În faţa unei asemenea mobilizări de forţe, nu ne putem reţine o nedumerire: să fie atâta violenţă în casele locuitorilor din Godeni, încât Poliţia nu mai face faţă?! Asta pentru că cetăţenii enumeraţi compun o echipă de intervenţie, de unde înţelegem că ei chiar merg în teren la situaţiile de agresiune în familie, ce-i drept, nu cu toţi cei cinci slujitori ai Bisericii la fiecare raid, ci cu câte unul, în funcţie de satul de care răspunde, spiritual vorbind.
Să-i şi “deconspirăm” pe cei 12, cu sarcini în funcţie de natura profesiei, care alcătuiesc echipa mobilă pentru intervenţia de urgenţă în cazurile de violenţă domestică. Cristina Roberta Iosif, inspector asistenţă socială, are rolul de coordonator al echipei formate din următorii membri: viceprimarul Dorel Rumînescu, Gabriela Tudoriţa Ilinescu, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Simona Stancu, referent la Primărie, George Alin Enache, preot paroh la Capu Piscului, Bogdan Fuscel, preot paroh la Coteşti, Viorel Iosif, preot paroh în satul Godeni, Constantin Popescu, preot paroh la Malu, Ioana Predoiu, medic de familie, Gabriel Stănoiu, medic de familie, Georgel Milescu, reprezentantul cultului Creştin după Evanghelie, George Robert Cîrstian, agent de poliţie, şeful Postului de Poliţie de la Godeni.
Hotărârea proaspăt adoptată, pe 25 februarie 2019, sub auspiciile Dragobetelui, stabileşte şi cu ce ajunge echipa mobilă la „locul faptei”. „Se aprobă asigurarea transportului de urgenţă al echipei de intervenţie, pentru acordarea serviciilor sociale primare, dar şi al persoanei în risc către centrele rezidenţiale care oferă cazare, unde este cazul. Transportul de urgenţă al echipei de intervenţie se efectuează cu un microbuz şcolar.”, prevede articolul 2 al normei locale. Al treilea pune în evidenţă responsabilitatea viceprimarului Dorel Rumînescu, pentru că el, împreună cu colegii de la Asistenţă Socială, va aduce la îndeplinire prevederile hotărârii.