3.6 C
Campulung Muscel
09/12/2024

Consilierii i-au respins colegului hotărârea prin care acesta solicita reparaţii ale fântânilor publice din satul Malu

 

Unul dintre consilierii locali de la Godeni a iniţiat un proiect de hotărâre, pe care, din păcate, colegii i l-au respins, deşi iniţiativa sa nu suna rău. Motivul respingerii: subiectul era prea banal pentru a face obiectul unei hotărâri de Consiliu, putând fi rezolvat ca orice lucrare edilitar-gospodărească întreprinsă de muncitorii Primăriei, coordonaţi de viceprimarul Dorel Rumînescu. Ion Aldea dorea şi cerea Executivului, prin iniţiativa sa de normă locală, reabilitarea fântânilor publice din satul Malu, situate în punctele „La Puţuri” şi „Valea Rea”. În ciuda importanţei ordinii de zi, care a conţinut intenţii de investiţii îndrăzneţe, cum este reţeaua de alimentare cu gaz natural a gospodăriilor de pe întreg cuprinsul Godeniului, cele mai multe discuţii în plen le-au generat puţurile lui Aldea. Discuţii pro şi contra, soldate cu un vot negativ. 

“Sunt întru totul de acord cu reabilitarea fântânilor publice din satul Malu – a luat primul cuvântul la acest punct consilierul Ion Tănase -, dar nu sunt de acord cu iniţierea unui proiect de hotărâre, atâta timp cât această reparaţie a fântânilor a fost demarată. Lucrarea a fost prinsă la reparaţii curente, nu este o investiţie.” Astfel a sunat justificarea alesului care a anunţat primul că-i va da un vot de respingere. Pe aceeaşi linie, viceprimarul Dorel Rumînescu le-a vorbit colegilor ce lucrări au fost făcute până în prezent: „Fântânile au fost curăţite, s-au clorinat, am pus capac şi roata luate de la o fântână din satul Coteşti, care a fost dezafectată.” „Ce spuneţi dumneavoastră s-a făcut anul trecut, în primăvară, este de un an.”, îi dă replica Aldea, care reclamă că împrejmuirea n-a fost executată. Şi nu era la curent nici nu eventualele analize ale apei. Potrivit vicelui, apa este bună de consum. Cât despre împrejmuire, urmează să fie făcută, amânarea lucrării având drept cauză timpul nefavorabil, conform susţinerilor secundului lui Pădureanu. 

„O să iau o probă de apă şi o să răspundeţi!, avertizează Executivul Ion Aldea. Oamenii beau apă de acolo!”. După care şi-a amintit şi de bazinul de apă, care, potrivit viceprimarului, a trecut printr-o acţiune de curăţire tot în cursul anului trecut.  

„De ce îl deranjează pe domnul Tănase că s-a făcut un proiect de hotărâre?”, a intervenit în apărarea iniţiatorului colegul Constantin Dorcioman. „Pe reparaţii curente, noi dăm hotărâre pentru ce se iveşte pe parcursul unui an, or, dacă venim cu un proiect de hotărâre, nu greşim cu nimic.”, a adăugat acesta. La care cel vizat de remarca de mai înainte i-a cerut viceprimarului să urgenteze lucrările de reparaţii la fântânile din satul Malu.

În continuarea subiectului şi a alocuţiunilor colegilor consilieri, Bogdan Sandu spunea că acelaşi tip de intervenţii se impune şi în satele Coteşti şi Capu Piscului. „Dar nu e nevoie de proiect de hotărâre, pentru că acestea sunt probleme curente, pe care le discutăm la punctul „Diverse”. „Doamna secretar, avem voie să venim cu un proiect de hotărâre pentru o problemă de la punctul „Diverse”?”, a solicitat o opinie avizată Constantin Dorcioman. „Da, oricare dintre consilierii locali poate iniţia un proiect de hotărâre.”, i-a lămurit secretarul Elena Iorga, după care preşedintele de şedinţă, Constantin Costea, a supus la vot proiectul de hotărâre, nu înainte de a pune o concluzie a dialogului vădit în defavoarea iniţiativei ajunse pe masa de lucru a aleşilor. „Nu suntem împotriva reparaţiilor fântânilor. Ţinând cont şi de acest proiect de hotărâre, domnul viceprimar va duce la sfârşit lucrările.”, a afirmat Costea, după care s-a votat. 

Singurul care l-a susţinut pe Ion Aldea a fost consilierul Constantin Dorcioman, restul au fost împotriva propunerii acestuia, căci şi cele trei abţineri ale aleşilor Ion Livezeanu, Laurenţiu Soare şi Constantin Costea se consideră tot voturi nefavorabile. Au exprimat o opţiune categoric împotriva proiectului de hotărâre Ion Tănase, Bogdan Pătru, Tudor Pătrana, Nelu Nicola, Bogdan Sandu, Gheorghe Savu şi Dorel Rumînescu. Câteva luări de cuvânt despre bazinele de apă şi fântânile publice au existat şi la „Diverse”. Remarcând că se lucrează la bazinul de apă din Coteşti, Ion Livezeanu a recomandat ca bugetul pe 2019 să cuprindă o reparaţie şi la bazinul de apă din satul Capu Piscului. Cel din Malu a fost curăţat vara trecută, conform informării viceprimarului, completat de primar, potrivit căruia Primăria are o listă cu toate fântânile cu apă potabilă. Numai că la niciuna nu este afişat dacă apa este sau nu bună de consumat, după cum se plânge consilierul cu proiectul respins de Consiliu. C.V.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!