11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Pacientă cu diaree, tratată cu „sictir” de medicul specialist

Este o bătaie de joc ce se întâmplă în spitalele din România! Chiar dacă medicii au salarii de invidiat, comportamentul unora dintre ei faţă de pacientul muritor de rând lasă în continuare de dorit. O femeie disperată a contactat redacţia ziarului, pentru a ne relata despre modul cu totul neprofesional în care a fost tratată într-una dintre secţiile Spitalului Municipal Câmpulung. Revoltată, femeia e hotărâtă să reclame la Ministerul Sănătăţii felul în care medicul s-a comportat.

“Eu nu am auzit un consult prin palton!”

Pacienta în vârstă de 62 de ani, Aurica Stănoiu, s-a internat, săptămâna trecută, la o secţie a unităţii medicale, pentru a trata o afecţiune mai veche. În urma medicaţiei primite, s-a trezit cu o diaree puternică şi a avut nevoie de consultul unui medic specialist. Al doilea doctor, povesteşte femeia, a abordat-o cu indiferenţă şi i-a prescris un tratament „după ureche”, fiind consultată superficial, prin palton. „Săptămâna trecută, am fost internată la Spitalul Municipal Câmpulung, având un eritem inelar centrifug, cu o evoluţie de vreo 22 de ani în urmă. Nu mi-a trecut nici acum, la câte spitale am fost. Fiind generalizat, crema Dermovat nu mai făcea faţă şi a trebuit să iau un tratament pe gură. Tratamentul pe gură îl luam pentru prima dată şi trebuia să fiu internată, ca să fiu sub control, să mi se ia analize pentru transaminaze, având şi ficatul puţin cam „zdrenţe”. După tratamentul cu Imuran, am mers să fac un consult, pentru că făcusem diaree în noaptea respectivă, vreo opt scaune. Dimineaţa, i-am spus doctorului: uitaţi, aşa mi s-a întâmplat, iar dânsa a zis că mă trimite să fac un alt consult. Acolo, doctorul s-a purtat inuman, pur şi simplu, cu mine. Eu m-am îmbrăcat cu paltonul, pentru că nu era în aceeaşi clădire, trebuia să merg la parter, să fac aceste consultaţii, în Ambulatoriu, tot la spital. Mi-a spus: luaţi loc pe scaun. Am luat loc pe scaun, s-a uitat pe fişa cu care venisem de la cealaltă secţie şi m-a întrebat: câte scaune aţi avut? Am avut opt scaune astă noapte, i-am răspuns, pentru că fac un tratament pentru prima dată, cu Imuran, şi acesta poate să dea multe reacţii adverse. Atât a fost, atât m-a întrebat, s-a uitat pe fişă, şi mi-a scris un tratament cu vreo trei medicamente. Deci, nu m-a palpat, nu m-a dezbrăcat, am lăsat paltonul pe mine, nu m-a mai întrebat nimic. Am venit cu foaia înapoi la medicul curant, care mă trata, şi nu am spus nimic, m-am dus înapoi în salon. În momentul când m-am externat, mi-a spus: luaţi tratamentul acesta. Eu i-am spus că nu voi lua al doilea tratament, pentru că doctorul m-a consultat prin palton. Eu nu am auzit de un consult prin palton! Dânsa a stat pe scaun, eu am stat pe scaun, deci nu am nicio încredere să iau acest tratament. Medicul era foarte elegant îmbrăcat, cu încălţăminte de firmă, şi mi-am zis: ce, voia să mă ridic de pe scaun, să-i ling cizmele ca să mă consulte sau ce? Pentru ce atâta umilinţă!? În primul rând, sunt cetăţean european şi am drepturi. Sunt asigurată, îmi plătesc CAS-ul şi vreau să fiu tratată ca un pacient normal. Doctorul a zis că sunt un pic răutăcioasă, dar eu i-am spus că-mi cer scuze, dar a fost doar o parabolă. Asta m-a deranjat foarte mult, că eu nu am auzit în viaţa mea, am 62 de ani, de consult prin palton. De aceea am vrut să vă sun, să vă spun, să daţi aşa, ca fapt divers.

Poate i se dă vreo medalie sau poate intră în Cartea Recordurilor, dacă face consult prin palton. I-am explicat şi doctorului curant, dar corb la corb nu-şi scoate ochii, a lăsat-o moale, a zis aşa că poate s-a uitat pe fişa medicală şi v-a recomandat, având în vedere ce scria în dreptul computerului tomograf. Eu i-am spus că, în primul rând, trebuia să mă dezbrace, nu prin palton se face un consult, trebuia să mă palpeze, eu aşa ştiu că se face. Sunt foarte indignată, pentru că eu sunt un contribuabil, îmi plătesc dările către stat, medicilor li s-au dublat salariile şi sunt plătiţi din bani publici, care sunt şi banii mei, din taxe şi impozite. Eu sunt foarte supărată pentru chestia asta, sunt un om bolnav, sunt un om suferind şi voiam să fiu tratată măcar uman, nu voiam nimic în plus, doar să-şi facă datoria.”, ne-a mărturisit femeia. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!