11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

În urma descinderilor de săptămâna trecută, Câmpulungenii, suspecţi de trafic de persoane şi proxenetism, în arest preventiv şi la domiciliu

Aşa după cum v-am informat în ediţia trecută a ziarului, procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de Poliţie Judiciară din cadrul B.C.C.O. Piteşti, au efectuat miercuri, 16 ianuarie 2019, unsprezece percheziţii domiciliare în judeţele Argeş şi Maramureş, la locuinţele a nouă persoane, majoritatea din Câmpulung, bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane şi proxenetism. Simultan au fost efectuate alte două percheziţii domiciliare de către autorităţile judiciare din cantonul Vaud, Elveţia. În acest caz, a fost încheiat un „Acord de Echipă Comună de Anchetă”.

La Câmpulung, mascaţii au descins la locuinţele unor membri ai clanului Boceanu, unul dintre imobilele vizate fiind situat pe strada Constantin Brâncoveanu, unde pe vremuri era berăria „Montana”. Nouă indivizi au avut oamenii legii în vizor, dintre care opt la Câmpulung. În urma descinderilor, au fost găsite şi săltate de mascaţi, în vederea audierii, doar patru persoane, care au ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. După ce au dat cu subsemnatul, au fost reţinuţi doi suspecţi, Dafinel Boceanu, de 23 de ani, şi Florin Gogoci, de 19 ani, care joi, 17 ianuarie 2019, au fost prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de caz a admis propunerea Parchetului parţial, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de Dafinel Boceanu, de 23 de ani. Pentru Florin Gogoci, zis „Matiz”, de 18 ani, instanţa a hotărât punerea lui în libertate şi continuarea cercetărilor cu el sub măsura arestului la domiciliul din Câmpulung, strada Drumul Uzinei. Pentru acesta din urmă, instanţa a stabilit că trebuie să respecte următoarele obligaţii: să nu părăsească imobilul unde locuieşte efectiv fără permisiunea organului judiciar care a dispus această măsură sau în faţa căruia se află cauza; să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoana vătămată, Georgiana Vasiliu, sau cu membrii de familie ai acesteia, cu celelalte persoane care au calitatea de inculpaţi sau martori la comiterea infracţiunii, precum şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar. În acelaşi timp, lui Florin Gogoci i s-a atras atenţia că, dacă încalcă cu rea credinţă măsurile sau obligaţiile care-i revin, măsura arestului la domiciliu îi poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Reamintim că „în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, suspecţii au racolat prin inducere în eroare, folosind metoda loverboy, zece tinere cu o situaţie materială precară, pe care le-au transportat în oraşul Lausanne, Elveţia, unde le-au constrâns să se prostitueze stradal, chiar şi în condiţii de ger extrem ori atunci când aveau probleme de sănătate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clienţilor. Majoritatea suspecţilor deveneau agresivi atunci când erau nemulţumiţi de sumele de bani câştigate de către persoanele vătămate, pe care şi le însuşeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acestea petrec prea mult timp cu un client. Printre persoanele exploatate se află şi o tânără care a fost cumpărată de trei dintre suspecţi de la un suspect, care o recrutase prin metoda loverboy. În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că, din activitatea infracţională, membrii grupului au obţinut peste 2 milioane de euro.” Pe 30 noiembrie 2016, una dintre tinerele exploatate de membrii grupării, în vârstă de 19 ani, a fost ucisă de un client, cadavrul acesteia fiind găsit desfigurat şi prezentând urme de lovituri de cuţit, în pădurea Frasnois, din regiunea Haut-Jura, la graniţa dintre Elveţia şi Franţa, în apropierea oraşului Besancon.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!