5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

A.S.C.M. s-a alăturat donatorilor care, împreună cu Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, construiesc primul spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România

De la începutul acestui an, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” a devenit acţionar la „Bursa de Fericire”, platforma de strângere de fonduri a Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”. „Certificatul de Acţionar” reprezintă forma de mulţumire manifestată pentru gestul A.S.C.M. de către fundaţia bucureşteană, prin preşedintele său onorific, cunoscuta jurnalistă Paula Herlo, care atestă dobândirea a 1.000 de acţiuni, capital investit în salvarea vieţii copiilor bolnavi de cancer din România. Recompensa simbolică înmânată de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” vine ca urmare a hotărârii membrilor A.S.C.M. de a dona o sumă de bani, care să ajute demersul extraordinar al acestei fundaţii care, împreună cu românii, construieşte PRIMUL SPITAL DE ONCOLOGIE ŞI RADIOTERAPIE PEDIATRICĂ DIN ROMÂNIA. Membrii „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” şi-au donat cotizaţiile aferente anului 2018 şi intenţionează să procedeze întocmai şi în anii următori.  

A.S.C.M., acţionar la „Bursa de Fericire”. O investiţie cu profit măsurat în vieţi de copii salvate  

Către sfârşitul anului trecut, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” a decis să susţină misiunea Fundaţiei „Dăruieşte Viaţă” şi anume creşterea ratei de supravieţuire a bolnavilor în lupta cu cancerul, care, în România, este de sub 50%, una dintre cele mai scăzute în ţările UE. Copiii din România au de două ori mai puţine şanse să se recupereze decât cei din ţările occidentale, din cauza absenţei unor servicii medicale şi a unor spitale adecvate. România nu are, în acest moment, niciun centru de tratare a copilului bolnav de cancer, care să beneficieze de toate serviciile necesare tratamentului: terapie intensivă, chirurgie, radioterapie şi chimioterapie.

Fiind o asociaţie aflată încă la început de drum, cu posibilităţi materiale limitate, A.S.C.M. a dat curs apelului care a mişcat o ţară întreagă, renunţând la cotizaţiile membrilor săi aferente anului trecut. Pe 18 decembrie 2018, A.S.C.M. a efectuat plata a 10.000 de lei: cotizaţiile celor 91 de membri, plus o diferenţă de 900 de lei, care i se datorează lui Laurenţiu Bădescu, acesta optând să contribuie cu mai mult. Membrii A.S.C.M. au consimţit să repete gestul şi în 2019, direcţionând cotizaţiile către Fundaţia „Dăruieşte Viaţă” şi chiar mai mult decât cotizaţiile, intenţia fiind de a contribui cu sume mai consistente.

Donaţia efectuată de A.S.C.M. a fost urmată de un mesaj de mulţumire din partea echipei „Bursei de Fericire”, mesaj însoţit de „Certificatul de Acţionar”, care atestă calitatea de investitor în salvarea de vieţi. „Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” a devenit, de astăzi (n.r. 6 ianuarie 2019) acţionar la „Bursa de Fericire”. Profitul investiţiei sperăm să-l putem măsura împreună, an de an, în vieţi salvate. Ale copiilor şi adulţilor bolnavi de cancer. Pentru că noi modernizăm, datorită susţinerii dumneavoastră, centrele oncologice din România, încercând să le aducem la standardele din prezent ale medicinei. Renovăm, construim, dotăm cu aparatură, mobilăm, facem grupuri sanitare în fiecare salon, circuite medicale în fiecare secţie de oncologie. Identificăm probleme în sistem şi, cu ajutorul avocaţilor, încercăm să le corectăm, cerem respectarea drepturilor pacienţilor. Oferim, cu ajutorul voluntarilor, informaţii tuturor celor care ne cer sprijinul. Vrem doar investitori responsabili cu investiţia lor şi informaţi. (…) Încrederea pe care ne-o acordaţi ne dă curajul să facem planuri pentru noi proiecte îndrăzneţe. Pentru că vrem să transformăm banii în speranţă. Speranţa la viaţă. Echipa de la „Bursa de Fericire” vă mulţumeşte!”, este mesajul emoţionant care a recompensat gestul Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”. 

Mulţumiri pe care A.S.C.M. le întoarce acestor oameni deosebiţi şi tuturor românilor şi muscelenilor care au ajutat şi vor ajuta un proiect admirabil.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!